Sosyal medya da canlı yayın esnasında namaz ve din ile dalga geçtiği iddia edilen güvenlik görevlisine 10 yıla kadar hapis istendi.

Şüpheli güvenlik görevlisi D.Y hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 32 saniyelik video da  güvenlik üniforması olan şahıs ile ilgili re’sen soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Güvenlik görevlisinin beyanına göre din ve namaz ile ilgili dalga geçme amacının olmadığını dile getirdi.

Güvenlik görevlisi D.Y suçlamaları kabul etmediğini yapılan canlı yayın sırasında sorulan soruları mizah maksatlı olarak  cevapladığını ayrıca; ''Siz Kemal Kılıçdaroğlu kazandığında Atatürk'ü ekber diye namaz kılınacağını mı zannediyorsunuz" diyerek kesilen videoda ki namaz kılma hareketlerini yaptığını ve devamında  "böyle bir durum olsa dahi biz Türk milleti olarak buna dur demesini biliriz" dediği  kaydedildi. 

Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı Diyanet'in 5 yıllık stratejik planı ortaya çıktı

10 YIL 5 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Hazırlanan iddianamede şüpheli Devran Yalçın’ın zincirleme şekilde 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' ve 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlarından toplamda 2 yıl 9 aydan 10 yıl 5 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Editör: Fırat Çelik