Tunceli'nin Pülümür ilçesinde dün yaşanan 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden önemli bir uyarıda bulundu. Görür, paylaşımında depremin Yedisu Fayı üzerinde gerçekleştiğini ve bölgede 7'nin üzerinde bir deprem riski taşıdığını belirtti. "En fazla endişe duyduğumuz fay hattı" ifadesini kullanarak, yerleşim alanlarında alınması gereken önlemlere vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

Süleymanuşağı Pülümür'deki depremin kent merkezi ve çevre ilçelerde kısa süreli paniğe neden olduğu biliniyor. Görür, daha önce de Tunceli ve Pülümür'e olan dikkatini uzun bir süredir çektiğini ve bu sabah bile uyarılarda bulunduğunu belirtti.

Fay hattının kırılmaya ve 7'nin üzerinde bir deprem üretmeye hazır olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Görür, bölgedeki yerleşim alanlarına özel bir önem verilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu. Ayrıca, deprem dirençli kentlerin oluşturulmasının acil olduğunu vurgulayarak, toplumun bu konuda bilinçlenmesi ve yetkililerin gereken adımları atmaları gerektiğini dile getirdi. Prof. Dr. Görür, gelişmelerin yakından takip edilmesi ve bilimsel uyarıların ciddiye alınması gerektiği mesajını paylaşımında öne çıkardı.

Editör: İHSAN KURAN