Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli ve Bingöl için önemli bir deprem uyarısında bulunarak, bölgeyi ciddi bir risk altında gördü. Görür, özellikle Tunceli'de dikkat çektiği Yedisu Fayı'nın potansiyel bir tehlike oluşturabileceği konusunda kamuoyunu uyardı. Sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmelerde, Tunceli'de yapılan deprem hazırlıklarının olumlu ancak yetersiz olduğunu ifade etti.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli ve Bingöl İçin Yeni Bir Deprem Uyarısında Bulundu

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, önceki uyarılarında da vurguladığı gibi, Tunceli ve Bingöl'de alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu belirtti. Yedisu Fayı'nın özellikle Erzincan-Karlıova arasında 1790'lu yıllarda son olarak deprem ürettiğini hatırlatan Görür, bu fayın 250 senede bir deprem üretebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'ün Deprem Uyarısı: Tunceli ve Bingöl Risk Altında

Görür'ün açıklamalarına göre, Tunceli'nin depreme karşı daha etkin bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Bu bağlamda, belediye ve kent sakinlerinin ortak bir çaba içinde olmalarının önemli olduğunu vurgulayan Görür, deprem önlemlerinin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için acil adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Yedisu Fayı Tehlikesi - Prof. Dr. Naci Görür'ün Deprem Uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür, daha önce "ilk kez söylüyorum" diyerek yaptığı uyarılarla da dikkat çekmiş ve Erzincan-Karlıova bölgesinde bir deprem beklentisi olduğunu belirtmişti. Görür'ün son uyarısı, bölgedeki yetkililer ve halk arasında deprem hazırlıklarının bir an önce güçlendirilmesi gerektiği konusunda önemli bir çağrı niteliğindedir.