Sivas Ulaş ilçesinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Tecer fay kolu üzerinde gerçekleştiğini ve bu fay hattının 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Görür uyardı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sivas’ın Ulaş ilçesinde saat 16.34’te 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 7.07 kilometre olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı.

Naci Görür Uyardı: “Tecer Fayı Tehlikeli, 7 Büyüklüğünde Deprem Üretebilir”

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, depremin Ecemiş Fay Zonu’na bağlı Tecer Fay Kolu üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Bu fayın sol yönlü olduğunu vurgulayan Görür, “Bu kol, yediler mertebesinde deprem üretebilir. Ecemiş Fayı, Kayseri üzerinden Mersin'e kadar uzanmakta” dedi.

Tecer Fayı Geçmişteki Hareketliliğiyle Biliniyor

Tecer Fay Kolu’nun daha önce de hareketlilik gösterdiğine dikkat çeken uzmanlar, bölgede yaşayan vatandaşları bina güvenliği, deprem çantası hazırlığı ve acil durum planlaması konusunda tedbirli olmaya çağırıyor.

Kış Aylarını Dolu Dolu Geçirmek İster misiniz? Hem Eğlenceli Hem de Sağlıklı 10 Harika Aktivite!
Kış Aylarını Dolu Dolu Geçirmek İster misiniz? Hem Eğlenceli Hem de Sağlıklı 10 Harika Aktivite!
İçeriği Görüntüle

Bölgede Deprem Riski Devam Ediyor

Uzmanlara göre, İç Anadolu’nun doğusunda yer alan bu fay zonu üzerinde zaman zaman meydana gelen küçük ölçekli depremler, daha büyük sarsıntıların habercisi olabileceği için dikkatle izlenmeli.

Kaynak: www.gzt.com