Tahtaköprü Mahallesinde faaliyet gösteren kıraathaneye ilk kez gelen müşteriler, işletme sahibi Ferudun Türkmen'in paniğe yol açan ardından da güldüren şakasıyla karşılaşıyor.

ÇAY DÖKME ŞAKASI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Büyük ve küçük kahve fincanlarıyla yapılan servise şaşıran müşteriler, sahte bardakla yapılan üzerine çay dökme şakasıyla hem panik yaşatıyor hem de gülümsetiyor. İşletmecinin şaka yaptığı isimler arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da var.

45 YILDIR İŞLETİYOR

1953 yılında babası tarafından kurulan Türkmenoğlu kıraathanesini 45 yıldır işleten 56 yaşındaki Ferudun Türkmen, "Babamdan devraldığım kıraathaneyi 45 senedir işletiyorum. Gelen misafirlerimize şakalarımız oluyor. Büyük fincan, küçük fincan, çay ve oralet şakalarımız oluyor. İlk kez gelen müşterilerimize bu şakaları yapıyoruz. Onlar da arkadaşlarını buraya davet ediyor. Onlara da şaka yapıyoruz. Diğerleri de arkadaşlarını davet ediyor. Müşterilerimizi şakalarımızla güldürüyoruz. Arkadaşlarına şaka yapmak isteyenler, onları da alıp buraya geliyorlar. Yurtdışına giden müşterilerimiz geldiklerinde oralara ait paraları bana hediye ettiler. Ben de onları burada sergiliyorum. 50 yıllık paralar, pullar, rozetler var. Onları duvarlarda sergiliyorum. Beni herkes şakacı kahveci olarak tanıyor." diye konuştu.