İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

MUSTAFA SACİT BASMACI’YI TANIYOR MUSUNUZ?

1952 İnegöl doğumludur. İlkokulu İshakpaşa İlkokulu’nda okudu.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Sekreteri ve Voleybol Şube sorumlusu, Beşiktaş  Jimnastik Kulübü Üyesi, İstanbulspor Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Basmacı, Ortaokul eğitimini de aldığı İstanbul Erkek Lisesi’nden 1969-70 öğrenim döneminde mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümünü 1974 yılında tamamladı. 1974-81 yılları arasında Maliye ve Gümrük Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’nda Hesap Uzmanı olarak çalıştı.

1981-83 yılları arasında Eczacıbaşı Holding AŞ.de Denetim Uzmanı olarak çalışan Basmacı; 1983-2002 yılları arasında Cankurtaran Holding AŞ.de Mali ve İdari İşler Koordinatörü, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptıktan sonra Yeminli Mali Müşavir ve Mali Danışman olarak iş yaşamını sürdürdü.

Mart 2003-Ocak 2004 tarihleri arasında Eczacıbaşı Holding Mali İşler Koordinatör Yardımcılığı görevini yürüten Basmacı, Ocak 2004 tarihinden itibaren Eczacıbaşı Holding Mali işler Grup Başkanı, Eczacıbaşı Holding Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. 

Sosyal hayatta da yer almaya özen gösteren Basmacı; Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri ve Voleybol Şube sorumlusu, Beşiktaş  Jimnastik Kulübü Üyesi, İstanbulspor Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili (1989-94),  İstanbulspor Kulübü Derneği Başkanı (1995-97), İstanbul Kültür Sanat Vakfı Danışmanı, İstanbul Modern Müzesi Vakfı, Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu üyesidir,  Türkiye Voleybol Federasyonu Lig Kurulu Asil Üyesi’dir. İstanbul Erkek Liseliler Eğitim vakfı, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Vakfı, Mülkiyeliler Birliği, Taç Spor Kulübü, Büyük kulüp Derneği Üyesidir.

İnegöl'de Kontrolden Çıkan Araç Tarlaya Uçtu: Anne ve İkizleri Yaralandı İnegöl'de Kontrolden Çıkan Araç Tarlaya Uçtu: Anne ve İkizleri Yaralandı

Kaynakça : www.eczacibasi.com.tr/tr/yöneticiler/SacitBasmaci6

KAYNAK: TURHAN ŞAHİN-1299 İNEGÖLLÜ

Editör: AYHAN BAYRAKTAR