Başkan Mustafa Bozbey, “Başkan Bozbey Burada” projesi kapsamında çalışma ofisini Orhaneli ilçesine taşıdı. İlçede vatandaşlarla doğrudan temas kurarak sorunları yerinde dinleyen Bozbey, beraberinde yönetim kadrosuyla birlikte çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna ile bir araya gelen Bozbey’e, CHP Orhaneli İlçe Başkanı Hakan Turgut da eşlik etti. Görüşmede tarımsal kalkınma, zirai don olayları ve dağ ilçelerindeki nüfus azalmasına dair çözüm önerileri değerlendirildi.
Dağ İlçeleri İçin Ortak Çözüm Arayışı
Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır’ı makamında ziyaret eden Bozbey, dağ ilçelerinin ortak sorunları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Göçün önlenmesi için bölgeye yeni merkezler kurulması, kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve hava kirliliğinin azaltılması gibi konular ele alındı.
Muhtarlar ve Çiftçilerle Yüz Yüze Görüşme
İlçedeki mahalle muhtarları ile buluşarak talepleri dinleyen Bozbey, Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya ve dernek üyeleriyle de görüştü. Tarımsal üretimde yaşanan sıkıntıların aşılması ve üreticilerin desteklenmesi konusunda projeler hakkında bilgi verildi.
“Kenti Hep Birlikte Yönetiyoruz”
Günün sonunda Beyce Meydan Kafe’de vatandaşlarla bir araya gelen Bozbey, çalışmaları ve projeleri paylaştı. “Her zaman olduğu gibi yine vatandaşlarımızla birlikte alandayız ve beraberiz. Kenti hep beraber yönetiyoruz” diyen Bozbey, katılımcı belediyecilik anlayışını sürdürdüklerini vurguladı. Projenin ilçelere olan ilgiyi artırdığını ifade eden Bozbey, “Türkiye’de örneği olmayan bir projeyi uyguluyoruz” dedi.