Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi, gökyüzünün büyüsünü kırsal mahalle okullarına taşıyor.

"Makro Alemden Mikro Aleme" Etkinliğinin Detayları

Etkinliğin Kapsamı ve Katılımcılar

musiad saime sultan bilim merkezi (9)

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklar ve aileleri için düzenlediği "Makro Alemden Mikro Aleme" etkinliğinde, Dünya Uzay Haftası'nı da kutladı.

 28 Ekim'de başlayan etkinliklere ,Bilsem öğrencilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2200 kişi katıldı. Gözlemlenen gökyüzü olayları arasında Ay, Satürn, Jüpiter ve Ay Tutulması yer aldı.

musiad saime sultan bilim merkezi (8)

Teşekkürler ve Takdirler

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Gökhan Yavuz, bu başarılı etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Yavuz, 

Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular

“Atatürk’ün ‘Kanatlı bir gençlik memleketin geleceği bakımından en büyük güvencedir. Bir gün Batılı ayaklar Ay’da ayaklarının izlerini bırakacaklarsa, bunların arasında bir de Türk’ün bulunması için şimdiden çalışmalara girişmek, aşamalar kaydetmek gerekir." Sözünden esinlerek çıktığımız bu yolculukta iki köy , bir mahalle ve de 28 Ekim'de bahçemizde okul öncesi ve Bilsem öğrencilerimiz olmak üzere  yaklaşık 2200 kişiyle gökyüzünde büyüleyici bir seyir sunan ;Ay, Satürn, Jüpiter ve de Ay Tutulmasını gozlemledik..”

musiad saime sultan bilim merkezi (4)

“Bu yolculuk esnasında bilim sohbetleri anlamında inanılmaz keyifli sunumlar yapan Astronomi öğretmenimiz Fevzi hocama, onur konuğu olarak programımiza katılım saglayan Atila Tinkılıç hocama, gözlem etkinliklerinde bize yardımcı olan Murat Kocaman,Gökay Organcı, Pınar Karababa,Gülsüm Doğan,Osman Yücel ve Sinem Senliler olmak üzere, etkinliklerimize gece gündüz soğuk sıcak demeden katılım gösteren  öğretmenlerimize ,bizleri en iyi şekilde ağırlayan Bilal Köy İlkokulu ,Maden Hasan İnci İlkokul ve Akhisar İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu müdürlerimize teşekkür ederim. Programa sponsor olan Melek Yıldırım ve Müsiad İnegöl Şubesi Başkanı Bahri Sinan Yazaroglu'na teşekkür ederiz..” dedi.

musiad saime sultan bilim merkezi (1)

Bu etkinlik, kırsal mahalle okullarındaki çocuklara ve ailelerine bilim ve uzayın mucizelerini daha yakından tanıma fırsatı sundu. Eğitimin sınırlarını genişleterek, gençlerin gözlerini yıldızlara çevirmesini sağladı.

musiad saime sultan bilim merkezi (5)

Geleceğe Uzanan Bir Yolculuk

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’nin bu girişimi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirirken, aynı zamanda genç nesillerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı amaçlıyor. Bu tür etkinlikler, ülkemizin geleceği için bilim alanında yetişecek genç yeteneklerin önünü açıyor.

musiad saime sultan bilim merkezi (6)

Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir etkinliğin gerçekleşmesi, geleceğe yönelik umutları ve beklentileri de artırıyor. Gökyüzünü keşfetme heyecanıyla dolu bu genç nesiller, Türkiye'nin bilim alanındaki geleceğinin temsilcileri olarak göz dolduruyor.

musiad saime sultan bilim merkezi (3)

MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’nin bu etkinliği, bilimi sevdirmek ve gençlere ilham vermek adına önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

musiad saime sultan bilim merkezi (2)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR