Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi

İnegöl'de düzenlenen "Akıl ve Zeka Oyunları İlçe Turnuvası", öğrencilerin zihinsel, bedensel ve duygusal gelişimlerini teşvik etmeyi amaçlayarak büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliği ile 6-7 Mart 2024 tarihlerinde İnegöl İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Spor Salonu'nda organize edilen turnuva, akıl ve zeka oyunları alanında farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Whatsapp Image 2024 03 25 At 1.13.18 Pm

Turnuva, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan toplam 10 farklı kategoride düzenlendi. İlkokul kademesinde Mangala, Pentago, Equilibrio, Q-Bitz ve Küre oyunları yer alırken, ortaokul kategorisinde Mangala, Reversi, Pentago, Kulami ve Küre oyunları ile yarışmalar yapıldı. Turnuvaya, ilkokul kademesinden 130, ortaokul kademesinden 62 olmak üzere toplam 192 öğrenci katıldı.

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulundan Zeynep Nur Yılmaz Mangala oyununda, Elifnaz Karabay Equilibrio oyununda ilçe birincisi olurken, Sinan Kutay Yıldız ise Q-Bitz oyununda ilçe üçüncüsü olarak büyük bir başarı elde etti.

Whatsapp Image 2024 03 25 At 1.14.46 Pm

Okuldan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu ile Bakanlığımız Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında öğrencilerin bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini desteklemek ve ülke genelinde akıl ve zekâ oyunları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla imzalanan “Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası İş birliği Protokolü” gereği, 06-07/03/2024 tarihlerinde İnegöl İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Spor salonunda “İnegöl Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası” düzenlenmiştir.

İnegöl Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası İlkokul kademesinde Mangala, Pentago, Equilibrio, Q-Bitz ve Küre; Ortaokul kategorisinde Mangala, Reversi, Pentago, Kulami ve Küre olmak üzere 10 kategoride gerçekleştirilmiştir. İlkokul kademesinde 130, Ortaokul kademesinde 62 olmak üzere toplam 192 öğrenci turnuvaya katılmıştır. Okulumuz öğrencilerinden Zeynep Nur Yılmaz Mangala oyununda, Elifnaz Karabay Equilibrio oyununda ilçe birincisi, Sinan Kutay Yıldız Q Bitz oyununda ilçe üçüncüsü olmuşlardır.  İlçe birincisi olan öğrencilerimiz 4.Nisan.2024 tarihinde Bursa’ da yapılacak olan Akıl ve Zeka Oyunları yarışmasına katılacaklardır. Öğrencilerimizi , onları turnuvaya hazırlayan sınıf öğretmenimiz Ayşe Gül ÇELİK’ i tebrik ediyoruz.

Whatsapp Image 2024 03 25 At 1.15.30 Pm

Kaynak: Tuncay Şentürk