İnegöllü muhtarlar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Mehmetçiklerimizin aileleri ile gazileri unutmadı.

MEHMETÇİK VAKFI'NA YARDIM

Muhtarlar Derneği'nin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar, Mehmetçik Vakfı'nın hesabına yatılırken; Kaymakam Ali Akça, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali ile muhtarların katıldığı törende; dekont İlçe Jandarma komutanı Jandarma Binbaşı Uğur Baş'a teslim edildi.

ZAFERLE SONUÇLANDI

İlçe Kaymakamı Ali Akça, Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı harekatının 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma gününde zaferle sonuçlandığını anımsattı.

18 Mart tarihinin Afrin zaferi olarak kayıtlara geçtiğini ifade eden Akça,

"Bu şekilde hatırlayacağız. Zeytin Dalı operasyonu süresince, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi İnegöl bu noktada desteğini her platformda, her vesile ile hissettirdi. İnegöllü muhtarlar olarak da sizler, bu konuda yapmış olduğunu çalışmalar ile ayrı bir takdiri hak ediyorsunuz. Ben bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum."

DEMOKRASİNİN UÇBEYLERİ

MSB: 4 terörist etkisiz halde MSB: 4 terörist etkisiz halde

"Muhtarlarımız benim nazarımda demokrasinin uçbeyleridir. Muhtarlarımız idari kademelenme açısından baktığımızda, vatandaşlarımızla ilk buluşma durağıdır. Dolayısıyla ile muhtarlarımızın nitelikleri, muhtarlarımızın tavırları aynı zamanda demokrasinin kalitesini de ortaya koyar.

Çok şükür İnegöl'de demokrasinin niteliğine baktığımızda, ben bir kalite görüyorum. Bunu her vesile ile bulunduğunuz her ortamda hissettiriyorsunuz."

DEVLETİMİZE ZEVAL GELMESİN

"İnegöl muhtarları olarak sizleri takdir ediyoruz, sizlere değer veriyoruz ve seviyoruz. Afrin Zeytin Dalı Harekatı'ndan dolayı yapmış olduğunuz bağışları Allah kabul etsin.

Allah devlete millete zeval vermesin. Millet ve milletin hizmetkarı olarak bizler bir arada olduğumuz sürece, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece sırtımız yere gelmez" diye konuştu.

TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ

İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ise Muhtarlar olarak, Zeytin Dalı harekatında Şehit olan Mehmetçiklerimizin ailelerine ve gazilere yönelik yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Bu kampanya başarı ile sonuçlandı. Bu gün burada, makbuz karşılığında toplanan paraların teslimi için toplandık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlenmesini, büyümesini, hiç bir şekilde hazmedemeyen dış güçler, Türk milletinin önünü kesmek için çeşitli tuzaklar kurdular."

BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR

"Asıl niyetleri Türk milletini bölmek, parçalamak olan bu dış güçler, kurdukları terör örgütleriyle milletimizi bölmek istedikleri çok açıktır. Afrin Harekatı, Türk milletinin bütünlüğünün ve kararlılığının en büyük göstergesidir. Devletimiz gerek Zeytin Dalı Operasyonunda, gerekse diğer bölgelerde şehit düşmüş Mehmetçiğimizin ailelerine gereken desteği elbette veriyor."

ŞEHİTLERİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKALIM

"Hiçbir şeye muhtaç etmeyecek şekilde gerekli tedbirleri de mutlaka alıyor ancak bizim burada yapmayı planladığımız şehitlerimizin emanetlerine psikolojik olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve onların ebediyen gönlümüzde olduklarının bilinmesini sağlamaktır.

Bizler sadece İnegöl muhtarları olarak değil, Tüm Türkiye muhtarları olarak her zaman olduğu gibi bu günde devletimizin yanındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım kampanyasında toplanan yardımlar teslim edilirken; yardım kampanyasına 500 TL vererek destekte bulunan Yeniceköy Mahallesi'nde yaşayan Kadife Alan adına mahalle muhtarına plaket takdim edildi.