Ankara'daki saldırı girişiminin ardından, Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyinde terörist hedeflere yönelik hava harekatları gerçekleştirdiğini duyurdu.

Eski kocasını, sevgilisinin öldürdüğünü itiraf etti: 5 gözaltı Eski kocasını, sevgilisinin öldürdüğünü itiraf etti: 5 gözaltı

Operasyonun Detayları ve Açıklama

Hava Harekatı ve İmha Edilen Hedefler

Milli Savunma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkını kullanarak, Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde toplam 20 terörist hedefinin imha edildiğini belirtti.

MSB'den Resmi Açıklama

“PKK/KCK ve diğer terörist unsurlar etkisiz hale getirerek, Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın Kuzeyindeki terörist hedeflere hava harekatları icra edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye devam edecektir. Bu harekat sırasında her türlü tedbir alınmıştır.”

Operasyonun, bölgenin güvenliği ve Türkiye'nin huzuru için atılmış önemli bir adım olduğu değerlendirilmektedir.

Editör: Fırat Çelik