Yıldırım Belediyesi’nin eğitim projelerinden Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi için kapılarını açıyor. Bilim, sanat, kültür ve teknoloji alanlarında eğitimlerin verileceği yeni dönem 10 Ekim’de başlayacak.
Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde 6-13 yaş arasındaki çocuklara, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda 20 farklı branşta eğitim sunulacak.
Programla çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel becerilerinin de desteklenmesi hedefleniyor.

Başvurular internet üzerinden yapılacak
Kurslara katılmak isteyen çocuklar için başvuruların 9 Eylül’e kadar devam edeceği bildirildi.
Başvurular, www.mollayegan.org internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Oktay Yılmaz: “Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz”
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nin çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve geleceğe daha donanımlı hazırlanmalarına katkı sunduğunu belirtti.
Yılmaz, “Molla Yegan Çocuk Üniversitesi evlatlarımızın ufkunu açan, hayal dünyalarını zenginleştiren ve yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlayan çok kıymetli bir eğitim yuvası haline geldi. Burada, çocuklarımızın ilgi alanları ve yeteneklerine göre çok yönlü bir eğitim ortamı sunuyoruz.” dedi.
Çocukların bilim, sanat ve teknoloji alanlarında gelişimini desteklediklerini ifade eden Yılmaz, “Bu sayede geleceğin bilim insanlarının, sanatçılarının ve düşünürlerinin yetişmesine destek oluyoruz. Evlatlarımız, Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde aldıkları eğitimlerle bilim, sanat ve teknoloji açısından donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.





