Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

Mobilyacıların canını yakan cezaların ardından Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün seminerleri de yoğunlaştı. İMOS'un ardından Mobilyacılar Odası da üyelerine yönelik bilgilendirme semineri verdi.

SEMİNER VERDİLER

Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri konuyu mobilyacılara detaylarıyla anlattı. İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Genel Sekreteri Kamuran Balkan da düzenlenen eğitim semineriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AĞIR PARA CEZALARI VAR

Kamuran Balkan, Mobilyacılar Odası ile Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ortak çalışması sonucu mobilyacılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydederek; "İnegöl mobilyacılarının canını çok sıkan hava kirliliği ile ilgili düzenlenen sıkı denetimler sonucu esnaflarımızın maddi anlamda ağır para cezalarıyla karşı karşıya kaldığı kamuoyu tarafından bilinmekte. Bizler de odamıza kayıtlı olan 681 esnafımızı bu mağduriyetten kurtarabilmek adına bugün bu programı tertip ettik" dedi.

1500 MOBİLYACIDAN SADECE 100'Ü

İnegöl'de bin 500 civarında aktif mobilyacı olduğunu dile getiren Balkan, "Geçici lisans belgesini alan Starwood aracılığıyla tehlikeli atıkların bertarafı söz konusu. Burada toplayan kurum da Er-Ka. Elimizden geldiğinde çaba gösteriliyor fakat birçok firmamız henüz konuya vakıf değil. 100 civarında firmamız geri dönüşüm bertarafı için atıklarını teslim ediyor. Hal böyle olunca da kış aylarında İnegöl'de hava kirliliği hat safhaya ulaşıyor" şeklinde konuştu.

48 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Küçük esnaflar için 48 bin TL'den başlayan cezaların mobilyacıları yıpratacak düzeyde olduğuna da vurgulayan Balkan, şöyle devam etti: "Biz konuyla ilgili esnaflarımızı bilgilendirmek, yapılabilecek düzenlemelerle esnaflarımızın tehlikeli ve tehlikesiz atıklarıyla ilgili izleyecekleri yolları kendilerine burada Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü mühendisleri tarafından aktaracağız. Katılım güzel. Oda yöneticilerimiz konuya gereken ilgiyi gösterdi. İnşallah hayırlı olur ve esnaflarımız cezalarla karşı karşıya kalmaz."

ZAMAN İSTEDİLER

"Şu ana kadar odamıza kayıtlı küçük esnaflardan ceza alan yok. Bu konuda Oda Başkanımız ve yöneticilerimiz Bursa Valiliğinden alt yapının tamamlanması adına zaman aldılar. Valilikte anlayış gösterdi. Ama yakın bir zamanda 200 bin TL ile 600 bin TL arasında yaklaşık 10 firmaya maddi ceza uygulandı. Bizim oda olarak amacımız küçük esnafı koruyabilmek ve büyük firmalara da yardımcı olabilmek. Esnaflarımızın da bu konuya çok dikkat etmesi gerekiyor. Denetimler sıklaşacak. Ciddi para cezaları gelebilir. Çevre kirliliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Esnaflarımızın da kendilerine çekidüzen vermelerini istiyoruz."