Ankara Elmadağ'da bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda gerçekleşen ve 5 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından, 3'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada yapılan savunmalarda sanıklar, suçlamalara sert bir şekilde karşı çıktı.

Olayın Detayları ve Yargı Süreci

10 Haziran'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada, Ahmet Ünal, Fırat Elverir, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem ve Mehmet Kutlu hayatını kaybetti. Bu olayın ardından hazırlanan iddianame kapsamında, 6 sanığın 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı belirtildi.

Sanıklardan İlk Savunmalar

Ankara 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada sanıklar, mahkeme heyetine savunma yaptı. İş güvenliği uzmanı olan Aynur Karabaş, fabrikada gerçekleştirdiği tüm yükümlülükleri yerine getirdiğini belirtti. Ayrıca, patlamanın olduğu gün izinli olduğunu ve kazanın oluşumunda kendisine atfedilen suçu kabul etmediğini dile getirdi.

Vardiya Tartışması

Tutuksuz sanık Kuntay Karabacak, patlamanın meydana geldiği fabrikada 1998 yılından beri çalıştığını ve patlamadan haberdar olmadığını belirtti. Hafta sonu mesaisi için işçilerin çalışma yapacağını bilmediğini, bir vardiya listesiyle bilgilendirilmediğini ifade etti.

Kritik Uyarı: 10 Mayıs 2024 Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Bekleniyor! Kritik Uyarı: 10 Mayıs 2024 Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Bekleniyor!

Önümüzdeki Adımlar

Duruşma ilerledikçe, sanıkların suçlamalar karşısında nasıl bir savunma yapacakları ve mahkemenin bu savunmalara nasıl bir karşılık vereceği merakla bekleniyor.