Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Misi Yerel Lezzetler Şenliği, Gümüştepe Mahallesi’nin tarihi sokaklarında gerçekleştirildi. Geleneksel tariflerin yarıştığı etkinlikte dokuz kadın derneği hünerlerini sergilerken, program dans gösterileri, gastronomi atölyesi ve konserle tamamlandı.
Şenlik, Gümüştepe Mahallesi’nde düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Misi Köy Meydanı’nda Nilüfer Roman Orkestrası ile Nilüfer Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.

Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, Yeni Parti Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, 24. Dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gümüştepe Mahalle Muhtarı Haluk Balta ile vatandaşlar katıldı. Hasan Öztürk’ün Yeni Parti Bursa Milletvekili olduğu TBMM kayıtlarında da yer alıyor.

“Misi’nin değerlerini geleceğe taşıyoruz”
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Misi’nin 2 bin yılı aşan tarihi ve kültürel birikimine dikkati çekerek, şenliğin Bursa’nın mutfak kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamasını amaçladıklarını söyledi.

Özdemir, Nilüfer’de 37 kadın derneği ve kooperatifiyle çalışmalar yürüttüklerini belirterek, kadınların hazırladığı yerel lezzetlerin tanıtılmasını ve dayanışmanın güçlendirilmesini önemsediklerini ifade etti. Nilüfer Belediyesi’nin etkinlik öncesindeki duyurusunda da şenliğin kadın derneklerinin emeğini ve yerel mutfak kültürünü görünür kılmayı amaçladığı belirtilmişti.

Yeni Parti Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de bu tür kültürel etkinliklerin toplumsal hafıza ve birliktelik açısından önem taşıdığını belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Yarışmanın birincisi “Anadolu’nun Yedi Kat Bohçası” oldu
Şenlik kapsamında Nilüfer’de faaliyet gösteren dokuz kadın derneğinin katılımıyla yemek yarışması düzenlendi. Jüride TV programcısı ve MasterChef yarışmacısı Şef Esra Tokelli, Nedriye Öztürk ile Bursa Aşçılar Derneği şefleri Sevil Karaca, Elif Akmanlar ve Necati Özkan yer aldı.
Jüri değerlendirmesi sonucunda “Anadolu’nun Yedi Kat Bohçası” yemeğiyle Nilüfer Konak Altıneller Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği birinci oldu.
“Keledoş” yemeğiyle Nilüfer Işıktepe Sosyal Yardımlaşma Kadın Derneği ikinci, “Pöç Kebabı” ile Çamlıca Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği üçüncü sırada yer aldı.
Dereceye giren derneklere ödüllerini Nuray Özdemir ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Okan Şahin ve Sinan Sarıbal verdi.

Esra Tokelli’den Bursa mutfağı atölyesi
Yemek yarışmasının ardından Şef Esra Tokelli tarafından gastronomi atölyesi gerçekleştirildi. Tokelli, Bursa mutfağının öne çıkan lezzetlerinden pideli köfte, süt helvası ve şıra yapımının püf noktalarını katılımcılarla paylaştı.
Gün boyunca devam eden 18. Misi Yerel Lezzetler Şenliği, Bahadır Sevik’in Türk Sanat Müziği konseriyle sona erdi.




