O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil! O helikopter pisti Emine Erdoğan için değil!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk'ün bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadeledeki başarılı operasyonlarına dikkat çekildi. Mehmetçiğin, teröristlere karşı göğüs göğse verdiği mücadelede büyük bir fedakarlık ve cesaret sergilediği belirtildi.

israil askeri katil (4)Operasyonlarla Terör Örgütlerine Darbe

Tuğamiral Zeki Aktürk, terör örgütlerine yönelik düzenlenen hava harekatları ve çatışmalarla toplam 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bu sayının, son bir hafta içinde 81'e ulaştığını ve yıl boyunca toplam 2 bin 201 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurguladı.

Asker Operasyon Msb 1956314Terörle Mücadelede Yeni Güvenlik Konsepti

MSB, terör tehditlerinin sınırlara ulaşmadan kaynağında bertaraf edilmesini amaçlayan "Terörle Mücadelede Yeni Güvenlik Konsepti" kapsamında Irak'ın kuzeyinde başlatılan "Pençe Serisi" operasyonlarıyla çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bölücü terör örgütünün saldırılarının engellendiğini aktardı.

asker terör mücadele pkk (6)

"Pençe operasyonları serisiyle 'girilemez' denilen yerlere girilmiş, 'ulaşılamaz' denen yerlere ulaşılarak toplam 1655 terörist etkisiz hale getirilmiş, 4 bin 999 mayın ve EYP imha edilmiş, 2 bin 472 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirilmiş, 2 bin 934 silah ve yaklaşık 1 milyon 377 bin mühimmat ele geçirilmiştir." - Tuğamiral Zeki Aktürk

asker terör mücadele pkk (7)Operasyonların BM Antlaşmasının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda icra edildiğini belirten Aktürk, PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ'ın Suriye ve Irak'taki tüm unsurlarının meşru hedef olduğunu ifade etti. Ayrıca, şehitlerle ilgili resmi açıklama yapılmadan bilgi paylaşımının yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Editör: Abdullah Argun