Mülakatın eğitim kalitesini daha çok artırmadaki kritik rolüne değinen Bakan, öğretmenlerin müfredat bilgisi ve eğitim yöntemleri konusundaki becerilerinin değerlendirilmesinin önemini bir kez daha söyledi. Üniversitelerin eğitim politikalarına daha çok destek vermesi gerektiğini bildirdi.

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat süreciyle alakalı, öğretmen adaylarının müfredatı ne derece bildiklerini ve bunu öğrencilere nasıl aktaracaklarını anlama noktasında hayati önem taşıdığını bir kez daha anlattı.

"Öğretmenlerimiz ne öğretmesi ve nasıl öğretmesi gerektiğini çok iyi anlamak istiyoruz," diyerek, mülakatın öğretmen alım sürecindeki yerinin gerekliliğini vurguladı.

Üniversitelerin eğitim politikalarına uyumu

Bakan Tekin, bir örneklem yaparak, 2006 yılında alınan bitişik el yazısı eğitimi kararına rağmen, öğretmenlerin bu konuda yeterli lisans eğitimi alamamış olmalarının normal olmadığını dile getirdi. 

Üniversitelerin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim politikalarını yeterince desteklemediğini ve gerekli olan eğitimleri sağlanamadığını söyledi. 

Öğretmen atamalarında yeni şart belli oldu! Öğretmen atamalarında yeni şart belli oldu!

Üniversite kadrolarının bakanlığın politikalarına uygun hareket etmeleri ve eğitimde koordinasyon içinde olmalarının önemi üzerinde bir kez daha durdu.

Koordinasyon çağrısında bulundu

Yusuf Tekin, eğitimde istenilen kalitenin daha iyi sağlanabilmesi için üniversiteler ile bakanlık arasında daha sıkı bir iş birliği ve koordinasyonun şart olduğunu vurguladı. 

Lisans eğitimi veren fakültelerin müfredatının, güncel Mili Eğitim Bakanlığı politikalarını destekleyecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini ve akademisyenlerin bu konuda desteğinin en önemli olduğunu vurguladı.