Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) doğum gününü anma ve kutlama gecesidir. Bu özel gecede yapılabilecek ibadetler ve  dualar haberimizde…  

5 (2)

MEVLİT KANDİLİNDE NELER YAPABİLİRİZ?

Mevlid Kandili, İslam alemi için büyük bir anlam taşır. Bu özel gece, sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve hoşgörünün simgesidir. Peki Mevlid Kandili'nde neler yapabiliriz?

7 (2)

Gece uykusunda korkan çocuklar için dualar, korkan çocuklara okunacak dualar Gece uykusunda korkan çocuklar için dualar, korkan çocuklara okunacak dualar

1. Namaz ve Dua: Mevlid Kandili'nde nafile namazlar kılabilir, Peygamber Efendimiz için salavat getirebilir ve Allah'tan af dileyebilirsiniz. Dualarınızı, sevdikleriniz, aileniz, ülkeniz ve tüm İslam alemi için de yapabilirsiniz.

139079 (2)

2. Kur'an-ı Kerim Okuma: Bu mübarek gecede Kur'an-ı Kerim okuyarak, hem sevap kazanabilir hem de ruhani bir huzur elde edebilirsiniz.

11 (2)

3. Mevlid-i Şerif Okuma: Peygamberimizin hayatını, özelliklerini ve mucizelerini anlatan Mevlid-i Şerif'i okumak, bu özel gecenin ruhuna uygun bir aktivitedir.

kuba-mescidi (2)

4. Hayır İşleri: Mevlid Kandili'nde sadaka vermek, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek ve hayır işlerinde bulunmak, bu geceye özel bir anlam katar.

1a (2)

5. Komşu ve Akraba Ziyareti: Bu özel gecede sevdiklerinizle, akrabalarınızla ve komşularınızla bir araya gelip, birlik ve beraberlik içerisinde olabilirsiniz.

1b (2)

6. Mevlid Kandili Programları: Birçok cami ve cemaat, Mevlid Kandili için özel programlar düzenler. Bu programlara katılarak hem bilgi sahibi olabilir hem de toplulukla beraber ibadet edebilirsiniz.

2d (2)

7. Tefekkür: Bu geceyi, kendi iç dünyanıza bir yolculuk yaparak değerlendirebilir, geçmişteki hatalarınızı gözden geçirebilir ve yeni kararlar alabilirsiniz.

9-141

8. Mevlid Tatlısı ve İkramları: Geleneksel olarak Mevlid Kandili'nde hazırlanan tatlıları yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

8a

Mevlid Kandili, manevi değeri yüksek bir gece olup, bu gecede yapılan ibadetlerin, duaların ve hayır işlerinin kat be kat sevap olduğuna inanılır. Bu nedenle bu özel geceyi en iyi şekilde değerlendirerek, ruhani bir arınma yaşayabilirsiniz.

9-141

Editör: AYHAN BAYRAKTAR