Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , Finansal İstikrar Raporu'nu yayımlayarak enflasyonla mücadelede atılan adımlara ve finansal istikrarın sağlanmasına yönelik olarak politikalara dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Merkez Bankası'ndan Enflasyon mesajı

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, rapor çerçevesinde enflasyonla mücadelede kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha söyleyerek, haziran ayından itibaren başlatılan güçlü parasal sıkılaştırmaya yönelik olarak vurgu yaptı.

Merkez Bankası'ndan Enflasyon mesajı

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , Finansal İstikrar Raporu'nu yayımlayarak enflasyonla mücadelede atılan adımlara ve finansal istikrarın sağlanmasına yönelik politikalara dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, rapor çerçevesinde enflasyonla mücadelede kararlılıkla devam edeceğini belirterek, haziran ayında başlatılan güçlü parasal sıkılaştırmaya vurgu yaptı.

Güçlü Parasal Sıkılaştırma Devam Ediyor

Erkan, rapor kapsamında yapmış olduğu konuşmada, "Enflasyonla kararlı mücadelemizi, haziran ayından itibaren başlattığımız güçlü parasal sıkılaştırma devam ediyor." 

Bu çerçevede atılan adımların piyasa mekanizmaların işleyişinde artışa ve varlık fiyatların sinyal niteliğinin güçlenmesine yol açtığını söyledi.

Fiyat İstikrarın Toplumsal Refaha Katkısı Büyük

Başkan Erkan, fiyat istikrarını sağlamanın toplumsal olarak refaha büyük katkı sağlayacağını bir kez daha vurgulayarak, enflasyonla mücadeledeki kararlılık mesajını tekrarlamış oldu. 

Bu süreçte makro finansal istikrarı gözeterek, finansal piyasalara dair düzenlemelerin sadeleştirildiğini ve etkilerini görmeye başladıklarını dile getirdi.

Reel Sektörün Finansal Görünümü

Raporda ayrıca, reel sektör firmaların finansal görünümüne değinilerek, likit bilanço yapıları, yüksek kârlılık, ve azalan borçluluk oranları gibi unsurların finansman maliyetlerindeki artışa karşı direncini gösterdiği söylendi. TCMB'nin para politikasının etkinliğini destekleyen unsurların başında bankacılık sisteminin daha güçlü yapısının geldiği vurgulandı.

TCMB'nin İzlediği Politika Çerçevesi ve İlerleme Taahhüdü

Merkez Bankası Başkanı, raporun tamamında fiyat istikrarının yanı sıra finansal istikrarın korunmasının önemine vurgu yaparak, bu doğrultuda alınan tedbirlerin etkilerini şeffaf bir şekilde paylaştıklarını söyledi. Ayrıca, ilerleyen süreçte şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine bağlı olarak iletişimlerini sürdüreceklerini belirtti.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57