Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Toplam rezervler, 21 Şubat haftasında 3 milyar 157 milyon dolar düşerek 169 milyar 995 milyon dolara geriledi. Bu seviyenin, Ocak 2023'ten bu yana en düşük seviye olduğu belirtiliyor.

Merkez Bankası Rezervleri 170 Milyar Doların Altına Geriledi! (1)-1

Son dakika! Asgari ücrette ilk toplantı krizle başladı
Son dakika! Asgari ücrette ilk toplantı krizle başladı
İçeriği Görüntüle

Brüt Döviz Rezervlerinde Keskin Düşüş

21 Şubat haftasında brüt döviz rezervleri, önceki haftaya göre 2 milyar 979 milyon dolar azalarak 97 milyar 698 milyon dolara düştü. 14 Şubat haftasında bu rakam 100 milyar 677 milyon dolar seviyesindeydi.

Merkez Bankası Rezervleri 170 Milyar Doların Altına Geriledi! (2)

Altın Rezervleri de Geriledi

Döviz rezervlerindeki azalışın yanı sıra altın rezervlerinde de gerileme yaşandı. 178 milyon dolarlık düşüş ile altın rezervleri 72 milyar 297 milyon dolara indi. Bir önceki hafta 72 milyar 475 milyon dolar seviyesinde bulunan altın rezervleri, son açıklanan verilerle birlikte düşüş trendini sürdürdü.

Merkez Bankası Rezervleri 170 Milyar Doların Altına Geriledi! (3)

Kaynak: paradurumu.com