Memur ve memur emeklisine yüzde 50'ye varan zam yolda

Memur ve emeklisinin maaş zammı haftaya belli olacak

2024 yılı Ocak ayında memur ve memur emeklilerine zam yapılacak. Zam oranları, 3 Ocak'ta açıklanacak olan aralık ayı enflasyon rakamlarıyla netleşecek.

Memur ve emeklisinin maaş zammı haftaya belli olacak

Temmuz ve kasım ayları dahil edilen 5 aylık süreçte enflasyon oranı yüzde 33,66 olarak belirlendi. 7. Dönem Toplu Sözleşme'de memurlar için ocak ayında tahmin edilen artış yüzde 15 olarak belirtilmişti.

Kasım ayından sonra enflasyon farkıyla beraber maaş zammının yüzde 45 olması kesinleşti. Buna aralık ayı enflasyon rakamlar da eklenecek.

3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon oranıyla birlikte zam oranı yüzde 50'ye varabilir. En düşük memur maaşının ise 33 bin lira olacağı değerlendiriliyor.

SSK ve Bağkur emeklileri de zam alacak

SSK ve Bağkur emeklilerine de 6 aylık enflasyon verilerine göre maaş zammı uygulanacak. Enflasyon oranının yüzde 50'ye yaklaşması halinde, SSK ve Bağkur emeklileri de yüzde 50'ye varan zam alabilecekler.

Zamlar hayat pahalılığını karşılayacak mı?

Enflasyonun yüzde 50'ye yaklaşması halinde, memur ve emeklilere yapılacak zamlar hayat pahalılığını büyük ölçüde karşılamayacak. Ancak, en azından bir nebze olsun enflasyon karşısındaki erimeyi durduracak.