Hükümet, Ankara'dan İstanbul'a taşınan ve pahalılıktan etkilenen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) personelinin yaşadığı "hayat tazminatı" tartışmalarına çözüm bulma yolunda adım atıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında yapılan değerlendirmeler sonucunda, 86 maddelik torba kanun teklifi üzerinde BDDK personeline yönelik ek tazminat maddesinin geri çekileceği ve tüm memurları kapsayan geniş kapsamlı bir düzenleme yapılacağı açıklandı.

Memur maaşına yeni tazminat ödemesi geliyor

Önceki maddeye göre, Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline 2023 yılı için 35 bin lira, 2024 yılında ise 45 bin liraya kadar ek tazminat ödenebilmesi öngörülüyordu. Ancak muhalefet milletvekillerinden gelen "ücret eşitsizliği" eleştirileri sonrasında hükümet, bu maddenin genel kurul görüşmeleri sırasında geri çekilmesine karar verdi.

Memur maaşına yeni tazminat ödemesi geliyor

Yapılacak yeni düzenleme, tüm memurları kapsayacak şekilde tasarlanacak ve ilgili kurumlara personeline ikramiye, tazminat ve ek ödeme yetkisi tanıyacak. Bu adımın, memurlar arasındaki ücret eşitsizliği tartışmalarına son vermesi ve adaleti sağlaması bekleniyor. Hükümet, geniş kapsamlı düzenleme ile memurların yaşadığı ekonomik zorluklara çözüm getirme hedefini taşıyor.

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı?

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57