Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın vermiş olduğu kararla alakalı yapmış olduğu yorumda "Enflasyonu aşağıya doğru düşürmekte kararlıyız zira fiyat istikrarı sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşuludur."

Mehmet Şimşek, faiz kararından sonra o açıklamayı yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB'nin vermiş olduğu kararla alakalı paylaşım yaptı.

Mehmet Şimşek, faiz kararından sonra o açıklamayı yaptı

Şimşek sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Mehmet Şimşek, faiz kararından sonra o açıklamayı yaptı

Enflasyonu aşağıya doğru düşürmekte bir kez daha kararlıyız zira fiyat istikrarını sürdürülebilir yüksek büyümenin ön birimidir. Uyguladığımız politikalarla yatırımcı güveni daha çok artarken, rezervlerimiz güçlenmiş olup ülke risk primimiz düşmüştür.

Bugün açıklanan son verilere göre TCMB brüt rezervleri Eylül 2014 yılından beri en yüksek seviyesi olan 134,5 milyar dolara ulaşmıştır. Mayıs ayında 700’ün üzerinde olan Türkiye’nin risk primi bugün 330’lara kadar gerilemiş durumda.

Dezenflasyon sürecinde yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemekte bir kez daha kararlıyız. Bu çerçeve içinde, Eximbank’ın sermayesi güçlendirilirken, ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek için günlük reeskont kredi limitini 10 katına çıkararak 3 milyar TL’ye yükselttik. İhracat olmak üzere Döviz kazandırıcı hizmetler için reeskont kredi faizlerine üst sınır getirerek, iskonto oranını azami yüzde 25,9’da tutuldu.

TCMB yeni YTAK programı ile nitelikli olarak yatırımları desteklemek için yıllık 100 milyar TL olmak üzere 3 yıl boyunca toplam 300 milyar TL limit tahsisi yapılmıştır."

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57