Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, devletin deprem bölgelerindeki hak sahibi 390 bin aileye ev verme zorunluluğuna dikkat çekti. Kentsel Yeşil Alanların Sürdürülebilir Yönetimi Çalıştayı'nda konuşan Özhaseki, deprem bölgelerindeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, devam eden inşaatların ve planlanan projelerin detaylarını paylaştı.

Depremzedelere Ev Verme Taahhüdü

Deprem Sonrası Hızlı Müdahale

"Devlet olarak ilk andan itibaren müthiş bir refleks gösterdik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, valiler ve bakan arkadaşlarımızla birlikte arama kurtarma ve iaşe çalışmaları başlattık," diyen Özhaseki, deprem sonrasında verilen mücadelenin detaylarını anlattı.

Zamanın İhtişamını Yansıtan En İyi Barok Mimari Örnekleri! Zamanın İhtişamını Yansıtan En İyi Barok Mimari Örnekleri!

Ev ve İş Yeri Yeniden İnşası

Özhaseki, "Şu anda konut olarak hak sahibi 390 bin aileye ev, 40 bin işyerini yeniden yapma ve 11 bin 500 civarında ahır gibi müştemilatları yapma zorunluluğumuz var" dedi ve şu ana kadar 200 binden fazla konutun ihalesinin yapıldığını, inşaatların hızla devam ettiğini belirtti.

Konut Teslimatı ve Planlar

"2 ay içerisinde tam 75 bin konutu hak sahiplerine veriyoruz," diyen Bakan, yarından itibaren 75 bin vatandaşa kura çekilişi ile konutlarının teslim edileceğini açıkladı. Nisan ve mayıs aylarında da 15-20 bin civarında konutun daha teslim edileceğini ifade etti.

"Bütün vatandaşlarımızın huzurla evlerine oturabilecekleri ortamı sağlayıncaya kadar dur durak bilmeden koşturmaya devam edeceğiz," Mehmet Özhaseki.

Editör: Fırat Çelik