Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, medya üzerine yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Metiner, mevcut medya düzeninin eleştirilere kapalı, tek sesli ve tek partili yapısının yanlış olduğunu belirtti ve yeni bir medya düzeni oluşturulması gerektiğini vurguladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, medyanın çok sesli ve özgürlükçü olması gerektiğinin altını çizdi.

Mehmet Metiner'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, medyanın tek bir partiye hizmet eden bir yapıdan öteye gitmesi gerektiğini ve bu yapının eleştirel düşüncelere dahi kapılarını kapatabildiğini dile getirdi. Ayrıca, yandaş medya anlayışının, hareket ettikleri partiye zarar verdiğini ve sadece güç peşinde koşan kişilere fayda sağladığını ifade etti.

Yurt genelinde yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak Yurt genelinde yağışlar bir hafta boyunca etkili olacak
“Tek sesli, tek renkli ve tek partili medya düzeni yanlış. Kendini sadece tek bir partinin gözü kör bir aparatına dönüştüren medya gün geliyor aynı partiye mensup ama eleştirel yaklaşımı olan insanlara bile kapılarını kapatabiliyor. Çok sesli ve özgürlükçü olması gereken medyanın kör bir taassubun taşıyıcı aparatı haline gelmesi bence acilen giderilmesi gereken bir sorundur. Bu tarz yandaş medya anlayışı bilinsin ki adına hareket ettiklerine asıl zarar veriyor ve yalnızca mebzul miktarda güç devşirmek isteyen yalakalar üretiyor.”

Mehmet Metiner, medyanın taraf tutmanın diğer sesleri susturmak veya duyulmalarını engellemek anlamına gelmediğini, eleştiriye açık bir yapının hem medya düzenine hem de topluma katkı sağlayacağını savundu. Medyanın eleştiriye kapalı olmasının, hem medyaya hem de topluma zarar verdiğini vurgulayan Metiner, yeni bir medya düzeninin şart olduğunu belirtti ve medya düzeninin seviye ve saygıyla özgürlükçü bir yapıya kavuşmasının önemini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi