İstanbul Yenikapı'nın maviliğini kesen devasa bir yatın silueti, şehirdekilerin ilgisini çekti. Dünyanın en iyi yatları arasında gösterilen ve adından sıkça söz ettiren mega lüks yat Sunrays, İstanbul'a demir atmış durumda.

"Türkiye’nin dış politika önceliği, terörle mücadeledir” "Türkiye’nin dış politika önceliği, terörle mücadeledir”

AW052076_03

Sunrays'in Göz Kamaştıran Özellikleri

Yatın Teknik Özellikleri ve Tasarımı

2010 yılında Hollanda'nın ünlü tersanesi Oceanco'da inşa edilen Sunrays, 86 metre uzunluğa ve 14 metre genişliğe sahip. Yatın iç tasarımını Terence Disdale, dış tasarımını ise Bjorn Johansson gerçekleştirdi. Bu devasa yat, 240 bin litre yakıt kapasitesiyle dikkat çekiyor. Sunrays, 16 kişiye kadar konaklama imkanı sunarken, 28 kişilik bir mürettebatı da ağırlayabiliyor.

“En belirgin özelliklerinden birisi ise turkuaz renkleri ile kolayca ayırt edilebilen yatın havadan çekilen görüntüsü ile tüm ihtişamı gözler önüne serildi.”

AW052076_05

Kimin Yatı ve Neden İstanbul'da?

Sunrays'in sahibinin kim olduğu hala bir sırken, bu mega yatın İngiltere bayrağı ile dalgalanması dikkatleri üzerine çekti. Yatın İstanbul'a ikmal amacıyla geldiği düşünülüyor. Ancak bu büyüleyici geminin arkasındaki esas hikaye merak konusu olmaya devam ediyor.

Editör: Abdullah Argun