MEB tatil müjdesi  geldi. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin merakla beklediği tatil açıklamasını yaptı. 14 Mayıs seçimleri sonrası 15 Mayıs'ta okullar bir gün tatil edilmişti. Ancak seçimlerin İlk turda sonuçlanmaması ve 2. tura kalması ile birlikte yeni bir tatil açıklaması daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimler Sonrasında da tatil olacağını duyurdu. Okullarda 4 günlük tatil daha var milyonlarca öğrenci sevinçten havalara uçacak. 

Mayıs ayında öğrencilere tatil haberleri peş peşe gelmişti. Önce 14 Mayıs seçimlerinin hemen ardından 15 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil olmuştu. Ardından da bu hafta öğrencileri bekleyen bir tatil daha var. 16 17 18 Mayıs tarihlerinde okula giden öğrenciler 19 Mayıs cuma günü yine tatil yapacak. Çünkü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Dolayısıyla resmi tatil olacak. Fakat MEB tatil müjdeleri bununla da bitmedi. MEB'den öğrencilere 2. tur müjdesi de geldi.

0x0-1684247522183

OKULLAR O TARİHTE TATİL OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre seçimlerin ikinci Tura kalması ile beraber Türkiye 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gidecek. Yani okullarda yeniden sandıklar kurulacak. Bununla beraber okulların eğitim öğretime yeniden hazırlanması için 29 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak. Öğrenciler gelecek hafta pazartesi günü tatil yapacak. Ayrıca bu hafta da tatil olması ile birlikte öğrencilerin toplam tatil süresi ise 6 gün olmuş olacak.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

0x0-1684247539553

OKULLARDA YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Okullarda yaz tatili ne zaman başlayacak yaz tatiline kadar sürecek gibi soruların yanıtı da merakla araştırılıyor. Çünkü Geçtiğimiz günlerde yaz tatili ile ilgili bazı iddialar gündeme gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre okullarda yaz tatili 16 Haziran tarihinde başlıyor. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı takvimi belli oldu Eylül ayında okullar yeniden açılacak.

Diğer yandan yaz okulları ile ilgili de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama var. Milli Eğitim Bakanlığı özellikle deprem bölgesi başta olmak üzere telafi eğitimi verilebilmesi amacıyla yaz okulları açacak. Yaz okullarına katılım zorunlu olmayacak ve tamamen ücretsiz olacak.

0x0-1684247543034