Esnek öğrenim açıklaması kapsamında okulların 4 gün açık 3 gün kapalı olması kararına yönelik işte son dakika haberi…

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin esnek bir eğitim ortamında daha modern bir öğrenim sürecini tamamlayabilmeleri için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Çocukların okul başarısını artırmayı hedefleyen sistem sosyal medyada büyük ses getirdi.

İnegöl'de İşletme Yönetimi Öğrencilerinden Çocuklara Sevgi Dokunuşu İnegöl'de İşletme Yönetimi Öğrencilerinden Çocuklara Sevgi Dokunuşu

Haftanın belirli saatlerinde katılım zorunluluğu bulunan derslerin artık daha esnek şekilde işleneceği “4 gün okul 3 gün tatil” sistemine yönelik ilk sinyaller verildi. Bakanlık tarafından açıklanan yeni modelin detayları da merak edildi.

Hedef “Esnek Bir Eğitim Ortamı” Sunmak!

Öğrencinin derslere karşı duyarlılığını arttırabilmek ve daha esnek bir ortamda kendini ifade edebilmesini sağlayabilmek için yeni bir eğitim modeli çizildiği bilgisine yer verildi.

Öğretmenler ve Veliler Ne Diyor?

Bakanlık konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapmadı. Sistemin detayları önümüzdeki yıl itibariyle netliğe kavuşacak. Öte yandan 4 gün okul 3 gün tatil sistemi hem veli hem öğrenci hem de öğretmen için faydalı olur mu? sorusu gündemde yerini aldı.

Editör: Fırat Çelik