MAZİDEN HABER: İnegöllü mobilyacılar Dubai’de

Tarih: 07 Ekim 2005. O tarihte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 26-29 Eylül tarihlerini kapsayan Umman, Abu Dabi ile Dubai'yi kapsayan iş geliştirme ziyaretinde Bursa ve İnegöl de gündeme gelir.

 Başbakan'ın heyetinde bulunan Ndesign Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç Arap işadamlarına Bursa ve İnegöl’deki fırsatları anlatarak yatırım yapmaları çağrısında bulunur.

İŞTE ARŞİVİMİZDEN HABERİN DEVAMI:

İnegöl'de Mobilya Mağazasına Yağma Girişimi İnegöl'de Mobilya Mağazasına Yağma Girişimi

“Erdoğan ve beraberindeki işadamları ve basın mensuplarıyla  birlikte yaklaşık 100 kişilik Türk heyeti, Umman, Abu Dabi ve Dubai’de çeşitli temaslar ve incelemelerde bulundular.

Erdoğan, körfez gezisi sırasında Arap işadamlarına Türkiye'deki özelleştirme ihaleleri konusunda açık çağrı yaptı. Başbakan Arap işadamlarından Türkiye’deki özelleştirme ihalelerine katılmalarını ayrıca Türkiye’ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Erdoğan, ayrıca Türkiye-BAE İş Forumu'nda da işadamlarına hitap etti.

TİCARET GELİŞECEK

Geziye katılan işadamı Ahmet Güleç, Başbakan Erdoğan’ın, Körfez ülkelerindeki yatırım ve finans sektörünün temsilcileriyle çalışmayı arzuladıklarını ifade ettiğini de kaydetti Ahmet Güleç gezi sonrasında Başbakan Erdoğan’ın, BAE ile 2004 sonu itibariyle 1.1 milyar dolar olan ticaret hacminin bu yıl sonunda 2 milyar doları bulacağını ama bu rakamında beklentilerin çok altında kaldığını kaydettiğini aktardı. Güleç Başbakan Erdoğan’ın söz konusu ülkelerle ticaret hacminin daha yukarılara çıkarılması beklentisi içinde olduğunu da aktardı.

MOBİLYA FİRMALARI İÇİN BÖLGE CAZİP

Temaslar sırasında Arap yatırımcılara sürekli İnegöl ve Bursa’yı anlattıklarını belirten işadamı Ahmet Güleç "Onlara Bursa ve İnegöl’ün taşıdığı fırsatlardan bahsettik. Özellikle İnegöl’deki mobilya sektörü ile Bursa’nın tekstil sektörünün Arap işadamlarının büyük ilgisini çektiğini tespit ettim. Arap sermayesinin Bursa ve İnegöl’e gelmesi konusunda umutluyuz. Şu an Umman, Abu Dabi ve Dubai'yle olan ticaret hacmimizin mutlaka artırılması gerekiyor. Gezi çok verimli geçti" dedi.

İnegöl mobilya sektörü için Umman, Abu Dabi ve Dubai’nin çok önemli bir Pazar olduğunu anlatan Ahmet Güleç “Petrol fiyatlarındaki aşırı artış gittiğimiz yerleri de çok olumlu etkilemiş. Ellerinde önemli bir bütçe fazlası var, yatırım olanakları var. Başbakanımız da bu olanakları Türkiye'ye çekmek için temaslarda bulundu. Aynı zamanda gerek Umman olsun gerekse de Abu Dabi ve Dubai'de özellikle inşaat sektöründe büyük bir patlama var. Yeni yeni konutlar  ve büyük oteller yapılıyor bu da İnegöl mobilyası için önemli fırsatlar sunuyor" ifadelerini kullanan Güleç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkelerle büro ve ev mobilyalarında ciddi ihracat rakamlarına ulaşılabilir. Kısa bir sürede sektörü  örgütleyerek bu ülkelerle mobilya ticaretinin artırılması için gerekli girişimlerde bulunmayı amaçlıyorum. Öncelikle İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve Mobilyacılar Odası ile birikimlerimi paylaşıp  İnegöl mobilyası için tespit ettiğim  fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.”

 

Editör: AYHAN BAYRAKTAR