MAZİDEN BİR KARE: İnegöl’ün Uzun Sokağı

Eski bir fotoğrafta çocukluğunu görmek nasıl bir duygudur bilir misiniz?

 

İşte o fotoğraflardan biri: İnegöl’ün Uzun Sokağı

 

Bu fotoğrafa baktığında;  ekmek kazandığı dükkânını, çıraklık yaptığı ustasını, bayramlık aldığı yeri, nişan ve düğün alışverişlerini, sevdiği kızın durduğu yeri, okuldan kaçan arkadaşlarını, anne babasının elini tutup baktığı dükkan vitrinlerini, bisikletle geçip gittiği yerleri, kana su içtiği sokak çeşmesini ve daha nice anıyı gören İnegöllüler vardır. Onların kıymetini iyi bilin. Çünkü onların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Onlarla birlikte İnegöl’ün mazisi unutulup gidiyor.

Burası İnegöl’ün ticaret merkezidir. İnegöl’ün ekonomi tarihi de kültürü de buradan geçmiştir. İnegöl’ün gençlerinin en sevdiği sokaklardan biri idi burası. Sevenlere ve sevilenlere dair yürüyüşleri burada atmışlardı çoğu.

Sonra AVM’ler türedi. Daha modern dükkanlar açıldı. İnsanların ilgi merkezleri başka noktalara kaydı. Tüm yenilik ve gelişmelere rağmen Uzun Sokak da değişime ayak uydurarak var olma mücadelesi veriyor bugün.

Neyse biz burda sözü keselim ve buraya dair hatıraları olanları saygıyla analım sözümüzün sonunda. Yaşayanlarımıza sağlık afiyet, ölenlerimize Allah’tan rahmet dileyelim.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

Ayhan Talha Bayraktar

Editör: AYHAN BAYRAKTAR