MAZİDEN BİR KARE: İnegöl Endüstri Meslek Lisesi

 

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

Tarih 20 Eylül 1965. Fotoğraf karesinde İnegöl Endüstri Meslek Lisesi’nin açılış töreni yer alıyor. İŞTE İNEGÖL DÖRT ÇELİK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NİN  TARİHÇESİ:

 

İnegöl Dörtçelik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin, İnegöl Sanat Okulu ve Pansiyonu Yaptırma Derneği’nin Girişimi ile İnegöl Belediyesinin sağladığı arsa üzerine 1961 yılında temelia tılmış ve 1965 yılında Tesviye, Metal İşleri ve Ağaç İşleri Bölümü olarak eğitim öğretime açılmıştır. Aynı yıl pansiyon olarak eğitim öğretime açılan ek bina ihtiyaçtan dolayı 1975-1976 Eğitim Öğretim yılında derslik olarak düzenlenmiş ve kullanıma açılmıştır.

1990-1991 Eğitim Öğretim yılında Teknik Lise Makine Bölümü açılmış ve İnegöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan 4katlı, 300 yataklı pansiyon işletmek üzere okulumuza devredilmiştir.

1991 yılında hayır sever vatandaş MustafaDÖRTÇELİK tarafından başta atölye olarak düşünülen daha sonra okulumuz ihtiyacına göre dersliğe çevrilen 830m2 kapalı alan üzerine 3katlı derslik binası ve 384m2 tek katlı kalorifer dairesi yaptırılmış ,her iki bina da 1994 yılında Eğitim Öğretime kazandırılmıştır.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR