İnegöl köyler arası futbol  turnuvasında bıçaklı kavga İnegöl köyler arası futbol turnuvasında bıçaklı kavga

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına geçmeye çalışan 13 düzensiz göçmen, bindikleri lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenmeye başlayınca Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi.

Olay, Marmaris ilçesi kıyılarına yakın sularda meydana geldi. Lastik bot içerisinde bulunan düzensiz göçmenler, arızalanan motor nedeniyle kontrolü kaybederek sürüklenmeye başladı. Tehlike altında olan göçmenler, acil yardım talebinde bulunmak üzere Sahil Güvenlik ekiplerine başvurdu.

Sahil Güvenlik ekipleri, olay yerine derhal gönderilen bir botla lastik bottaki düzensiz göçmenlere ulaştı. Arızalanan lastik bot içerisinde bulunan 13 kişi, Sahil Güvenlik tarafından kurtarılarak güvenli bir şekilde karaya getirildi.

Göçmenler, sağlık durumları kontrol edildikten sonra muhaceret işlemleri için ilgili birimlere teslim edildi. Sahil Güvenlik ekipleri, göçmenleri taşıyan lastik botun daha fazla zarar görmemesi için gerekli önlemleri aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, Sahil Güvenlik ekipleri yasa dışı göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında denetim ve operasyonlarına devam etmektedir.

Editör: İHSAN KURAN