“Bolu Dağı değil, Düzce Dağı” çıkışı amacına ulaştı
“Bolu Dağı değil, Düzce Dağı” çıkışı amacına ulaştı
İçeriği Görüntüle

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Marmara Denizi’nde gerçekleştirilen denetimlerde mevzuata aykırı av aracı tespit edildi. Yaklaşık 1.000 metre uzunluğundaki uzatma ağına el konularak kamuya geçirilmesi için işlem başlatıldı.

Marmara Denizi’nde Kullanılan Kaçak Av Aracı Yakalandı (5)

Denetimlerde, işaret şamandırası ile seri numara ve barkodlu tanıtım aparatı bulunmayan ağın yasa dışı olduğu belirlendi. Toplanan ağların içerisinde bulunan 2 vatoz ile nesli kritik düzeyde tehlike altında olan Pina (Pinna nobilis) ekipler tarafından yeniden denize bırakıldı.

Marmara Denizi’nde Kullanılan Kaçak Av Aracı Yakalandı (3)

Ekosistem açısından büyük öneme sahip olan pina türünün, 1992 yılından bu yana Avrupa Konseyi kararları doğrultusunda koruma altında bulunduğu belirtildi. Marmara Denizi’nin ise dünyadaki en sağlıklı pina popülasyonlarından birine ev sahipliği yaptığına dikkat çekildi.

Marmara Denizi’nde Kullanılan Kaçak Av Aracı Yakalandı (4)

Yetkililer, deniz kaynaklarının sürdürülebilirliği ve ekosistemin korunması amacıyla denetimlerin 7 gün 24 saat aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: İHA