Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi, adalet arayışı sürüyor.

Sanıkların İlk Duruşmadaki İfadeleri ortaya çıktı

Yusuf S. ve arkadaşları Emircan U., Muhammet S., Furkan A., İsmail B., Tolga G. ile kuzeni Hasan S. ve Buse K.'nin yer aldığı duruşmada, sanıklar suçlamaları reddetti. Buse K., olay günü uyuşturucunun etkisi altında olduğunu ve kavganın başlamasında bir rolü olmadığını savundu. Muhammet S., kavganın Hasan S.'nin tahrik edici davranışları sonucu başladığını iddia etti.

Genç Gazete Market Baskınında Kasiyer Merve Ölmüştü, Yargı Süreci Başladı (2)

Tutuklu sanık Muhammet S. ise, Hasan S.'nin kendilerine tahrik edici mesajlar attığını ve olay anında kendilerine ağır küfürler ettiği için kavganın çıktığını ileri sürdü. Yusuf S. de kuzeni Hasan S. ile arasında küfürleşmelerden dolayı tartışma çıktığını, bu sırada yere düşen tüfeği Hasan'ın alarak ateşlemek istediğini ifade etti. Tüfeğin boş olması sebebiyle patlamadığını dile getiren Yusuf S., diğer arkadaşları kuzenine saldırmak isteyince onun da markete kaçtığını, düşen silahı bu kez kendisinin aldığını ve market içinde iki el ateşlediğini dile getirdi.

Genç Gazete Market Baskınında Kasiyer Merve Ölmüştü, Yargı Süreci Başladı (3)

Duruşmadan Detaylar

Yusuf S.'nin ifadesine göre, tartışma esnasında düşen tüfek, patlamamak üzere Hasan tarafından ele geçirilmeye çalışılmış, bu sırada Yusuf S. market içerisinde iki el ateş etmişti. Tüm sanıklar, olayın kasıtlı olmadığını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk durumunun devamına karar vererek duruşmayı 31 Mayıs'a erteledi. Bu karar, Merve Acar'ın yakınlarını ve avukatını bir nebze olsun rahatlattı.

“Acımızı dindirmeyecek olsa da karar yüreklerimize su serpmiştir” - Merve Acar’ın avukatı Melike İlkgül Yurttürk
Genç Gazete Market Baskınında Kasiyer Merve Ölmüştü, Yargı Süreci Başladı (5)

Merve Acar’ın avukatı Melike İlkgül Yurttürk, görülen duruşmanın ardından yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 7 saat süren ilk duruşmada sanıkların savunmalarının alındığını ifade ederek, “Tanıklar dinlenmiş olup, kararın verileceği bir sonraki duruşma 31 Mayıs 2024 tarihine bırakılmıştır. Kadına karşı kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklu olan toplam 7 sanığın yedisinin de tahliye talepleri reddedilmiş ve hepsinin de tutukluluk halinin devam etmesine karar verilmiştir. Acımızı dindirmeyecek olsa da verilen bu karar, yüreklerimize bir nebze de olsa su serpmiştir. Adaletin verilecek nihai kararla tecelli edeceğine olan inancımız tamdır” dedi.

Yaklaşık 7 saat süren duruşma sonrası, Merve Acar’ın avukatı adaletin tecellisi için umutlu olduklarını dile getirdi. Davanın bir sonraki aşaması büyük bir merakla bekleniyor.

Genç Gazete Market Baskınında Kasiyer Merve Ölmüştü, Yargı Süreci Başladı (4)

Haberin geçmişi

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Kayhan Mahallesi'nde 20 Ağustos 2023'te meydana gelen olayda arkadaşlarıyla markete gelen Yusuf S., pompalı tüfekle ateş açarak dükkan sahibi Merve Acar (28) ile kuzeni Hasan S.'ye yaralamıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Acar burada hayatını kaybetmişti. Markete sığınan kuzenini öldürmek amacıyla pompalı tüfekle ateş açarak dükkan sahibi Acar’ın ölümüne sebep olan Yusuf S., kuzeni Hasan S. ile 6 arkadaşı hakkında "ağırlaştırılmış müebbet" ve 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti

Otomobile çarpan at hiçbir şey olmamış gibi ot yemeye devam etti Otomobile çarpan at hiçbir şey olmamış gibi ot yemeye devam etti

Editör: AYHAN BAYRAKTAR