ESKİŞEHİRSPOR MAÇI İPTAL OLDU

Eskişehirspor’lu taraftarların başlattığı olaylar nedeniyle  gerilen ortamda birkaç taraftar yaralanırken polis biber gazı kullanır. Maç iptal edilirken, gözler federasyona çevrilir.


     2. Lig B kategorisi 3. grubunun en önemli maçı beklendiği gibi gergin bir atmosferde geçer.. Maç öncesinde İnegöl’e gelen Eskişehirspor’lu taraftarlar ile İnegölspor’lu taraftarlar arasında başlayan sözlü saldırılar kavgaya dönüşür. Her iki takım taraftarları da birbirlerine taş ve pet şişe atınca olaylara müdahale eden polis biber gazı kullanarak tarafları dağıtır.

Kim suçlu, kim suçsuz tartışmasına girmeden arşivden haberimizin devamına bakalım:

 inegöl_maçı

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:         

6 KİŞİ YRALANDI

     Çıkan olaylarda Serhan Sönmez (30), Ahmet Yavuz (24) ve Behiç Kurnaz isimli Eskişehirspor taraftarları yaralanırken 3 polis memuru da taşlardan nasibini aldı. Dışarıda kalan  taraftarlar, içeriye girememesi üzerine tepki göstererek, bu kez itfaiye ve ambulansın alındığı  İlçe stadının kapısını kırıp  sahanın içine girerek polisle çatışmaya başladı. Polis üzerine gelen taraftarın üstüne biber gazı sıkarak püskürttü. Taraftarları  sahanın içinden güçlükle çıkartan polis bu kez sahanın dışından Eskişehirspor taraftarlarının attığı taşlardan nasibini aldı.

İnegöl Kafkasspor Play-Off'a Penaltılarda Veda Etti! İnegöl Kafkasspor Play-Off'a Penaltılarda Veda Etti!

inegöl_maçı_[1]

1500 KİŞİ GELDİ

     Stadda konuk ekibin taraftarları için ayrılan 300 kişilik yere, yaklaşık 1500 kişi girmek istedi. Maçın başlangıç düdüğünün ardından Eskişehirspor’lu taraftarlar küfür etmeye başlayınca İnegölspor taraftarları da karşılık verdi. Konuk ekibin taraftarlarının taş ve pet şişe atması ise olayların büyümesine neden oldu. Bunun üzerine Maçın orta hakemi Koray Gencerler karşılaşmayı durdurdu.

yusuf_şen_yorum

BEKTAŞ, YÖNETİCİLER İLE GÖRÜŞTÜ

    Gerilen ortam ve duran maç sonrası Kaymakam Erdoğan Bektaş her iki kulübün yöneticileri ile birer görüşme yaptı. Daha sonra federasyon temsilcisi ve hakem triosunun görüşlerini alan Bektaş, Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş ve Jandarma Komutanı Mehmet Nebioğlu ile birlikte taraftarı sakinleştirmeye çalıştı.

yusuf_şen_yorum-1

ESKİŞEHİR’LİLER ÇILDIRDI

      Güvenlik güçleri tarafından stadın dışına çıkarılan Eskişehirspor’lu taraftarlar protestolarını burada da sürdürdü. Biber gazı kullanan güvenlik güçleri, konuk ekibin taraftarlarını otobüslere bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı. Ayrıca, jandarmadan da takviye ekipler alana sevk edildi. İlçe stadyumu çevresinde ki tüm giriş çıkışlar trafiğe kapatılırken, jandarma ekipleri bölgeye geçişi yasakladı.

       Karşılaşmanın 20. dakikada durmasının ardından yaklaşık 1 saat sonra iptal edildiği bildirildi. Maçı tekrar başlatmak isteyen orta hakem Koray Gençerler’in bu isteğine Futbol  Federasyon temsilcisi Ergün  Kabaca izin vermedi ve maçın tatil edildiğini kulüplere iletti.Bu önemli maçı izlemeye Eskişehir valisi Kadir Çalışıcı da geldi.Bu arada İnegölspor’lu taraftarların Eskişehirspor taraftarları gönderilene kadar stat da bekletildiler.

ARŞİVDEN İNEGÖL HABERİ 2005  

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

Editör: AYHAN BAYRAKTAR