Bursa bölgesinde en başarılı belediye başkanları kim?

Türkiye’nin Politika Portalı ‘liderler.net’, Bursa bölgesinde en başarılı belediye başkanlarını ve halkın kendine yakın bulduğu milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla yeni bir anket başlattı.

Henüz 260 oylamanın yapıldığı ankette, Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede %31 oyla önde giderken, milletvekilliği sıralamasında AK Parti Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır %34.1 ile ilk sırada yer alıyor.

Genc Gazete Alinur Aktas Sedat Kizilcikli Baskan Milletvekili Inegol (5)

Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede Liderlikte

Henüz yeni başlatılan ankette, Bursa bölgesinde 5 belediye başkanı sıralamaya konuldu. Şu an itibarıyla 260 oylamanın yapıldığı sitede Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede oyların %31’i (81 oy) ile yarışta ilk sırada bulunuyor.

Özdede’yi Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Mustafa Kemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler izliyor.

Genc Gazete Alinur Aktas Sedat Kizilcikli Baskan Milletvekili Inegol (3)

Diğer Belediye Başkanlarının anket durumu nasıl?

Sıralamada İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş 20. sırada, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez 23. sırada, Tahtaköprü Belediye Başkanı Salih Şahin ise 27. sırada yer alıyor. Listede Yenice ve Cerrah Belediyelerine ise yer verilmemiş. Ankete katılmak isteyenler, özel üyelik alarak T.C. kimlik numarası ile oy kullanabiliyor.

Genc Gazete Alinur Aktas Sedat Kizilcikli Baskan Milletvekili Inegol (4)

Halka En Yakın Milletvekili Kim?

‘Liderler.net’ sitesinde, “Halka en yakın milletvekili kim?” sorusuna da yanıt aranıyor. Buna göre, çoğu zaman Türkiye gündeminde kalmayı başaran AK Parti Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır %34.1 ile ilk sırada yer alıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik %10.9 ile ikinci, CHP Milletvekili Kemal Demirel %9.75 ile üçüncü sırada bulunuyor. İnegöllü Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise şimdilik 16 milletvekili arasında 10. sırada.

Genc Gazete Alinur Aktas Sedat Kizilcikli Baskan Milletvekili Inegol (2)

 Genel Seçimlerde Bursa'yı Kim Temsil Etmeli?

Liderler.net’in bir diğer sorusu ise “2007 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde Bursa’yı kim temsil etmeli?” oldu. Bu soruya verilen ilginç cevaplar arasında, parlamento dışında bulunan Deniz İnçer oyların %45’ini alarak birinci sırada yer alıyor.

Yarışta Ali Dinçer ikinci, yine meclis dışında olan İlhan Parseker üçüncü sırada yer buldu. Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise 8. sırada bulunuyor.

Genc Gazete Alinur Aktas Sedat Kizilcikli Baskan Milletvekili Inegol (1)

Bursa’nın en başarılı radyosu da oylanıyor

Sitede ayrıca ilçeler dahil olmak üzere Bursa’nın en başarılı radyosu da oylanıyor. İnegöl’deki radyolar da oylamalar arasında yer alıyor. Siteye girenler “Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna da yanıt verebiliyor. AK Parti’nin önde olduğu ankette, 3 parti barajı geçmiş görünüyor.

Sonuçlar netleşmeye başladıkça, Bursa'nın siyasi ve yerel yönetim sahnesinde önemli değişimlerin olabileceği görülüyor. Bu heyecan verici anketin sonuçları, gelecekteki seçimler ve halkın tercihlerine dair önemli ipuçları sunuyor.

Arşivden haber: 30 Mayıs 2006. Genç Gazete Arşivi

Kaynak: Genç Gazete arşiv