Venedik'te gerçekleşen Dünya Karate Federasyonu etkinliğinde, 81 ülkeden 4,200 sporcunun katılımıyla büyük bir heyecan yaşandı. Kütahya'nın yetiştirdiği genç sporcu Elizan Sağlam, U14 Kadın Kata kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Finalde Elizan'ın rakibi, yine bir Türk sporcu 13 yaşındaki Nimet Berra Karakuzu oldu ve ikinci sırayı aldı.

Türkiye'den İki Genç Yetenek Finale Yükseldi

Elizan ve Nimet, Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü'nden 14 sporcunun arasında yer alarak, şampiyonada Türkiye'yi temsil etti. İkili, finale kadar gelen tüm rakiplerini geride bırakarak finale yükseldi.

Antrenör Oğulcan Alımcı'nın Gururu

"Bu iki genç sporcumuz dünyanın en iyi iki sporcusu olarak tarihe geçti. Karate sporunda, Kütahya'dan iki çocuğumuzun çıkıp, tüm rakiplerini geride bırakıp böyle büyük bir başarı elde etmesi bizim için muhteşem bir durum." - Antrenör Oğulcan Alımcı

Alex de Souza, Antalyaspor’da Alex de Souza, Antalyaspor’da

Antrenör Alımcı, Elizan ve Nimet'in önceki başarılarına ve şampiyonada elde ettikleri büyük başarıya dikkat çekti. İki genç sporcunun milli sporcu olarak Balkan şampiyonalarında da dereceler elde ettiğini belirtti.

Editör: Umut Gökdaş