Kurban Bayramı'na yaklaşırken, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin kurbanlık hayvan fiyatlarını da etkilediği görülüyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in açıklamalarına göre, bu yıl kurbanlık fiyatlarında ciddi bir artış yaşandığı aktarıldı.

Gürer, 2023 yılında en yüksek büyükbaş kurbanlık fiyatının 80 bin TL olduğunu ancak bu yılın en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 110 bin TL'den başlayacağını belirtti.

Endişeler, Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş köyünde büyükbaş hayvan üreticisi Ertuğrul Koç'un yaşadığı deneyimle teyit edildi. Gürer, Koç'u ziyaret ederek kurbanlık fiyatlarındaki artışı ve sektördeki sorunları görüştü.

Koç, geçen yıla göre kurban fiyatlarında %100'e varan bir artış olduğunu belirtti. Bu artışın arkasında yem fiyatlarındaki yükseliş, ahır giderleri, aşılar ve veteriner masraflarındaki artış gibi faktörlerin olduğunu dile getirdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi İşçileri Maaş Kriziyle Karşı Karşıya Mustafakemalpaşa Belediyesi İşçileri Maaş Kriziyle Karşı Karşıya

Üretici Koç'un verdiği örnekler, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Geçen yıl 95-100 bin lira civarında olan bir 750 kiloluk tosunun bu yıl 210 bin liraya satıldığı belirtildi.

Kaynak: inegolonline.com