Diyanet-Sen tarafından organize edilen organizasyon Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

MALİYETİ 60 BİN TL

Programda konuşan Diyanet İşleri Sendikası Bursa Şube Başkanı Tevfik Bak:

"Bu çocukların sevinç çığlıkları, bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. İnegöl'de mevcut olan 11 bin öğrencimizin büyük bir kısmını bugün buraya getirdik. Kalan yavrularımızı da inşallah burayla buluşturacağız.

Öncelikle Atrium Eğlence Merkezi sahibi Cevahir ailesine teşekkür ediyorum. Bu basit bir organizasyon değil. 15 bin bilet. Bu biletlerin maliyeti 60 bin TL. Bunun yanında çocuklarımıza birer dondurma ve su ikramımız yapılıyor" dedi.

YENİŞEHİR'Lİ OLARAK İMRENDİM

İnegöl İlçe Müftü Vekili Nedim Bakır da:

"Ramazanın başında öğrencilerimiz Kuran ayında Kuranla buluşmaları ve namaza alışmaları için 9 haftalık kuran kurslarına akın ettiler. 11 bine yakın öğrencimiz toplandı. Bu öğrencilerimiz artık son haftaya girdikleri için Diyanet-Sen Sendikasının bu organizasyonu ile eğlenmeyi de hak ettiler.

Bu çocuklarımız tatilin büyük bir kısmını camilerde geçirmek maksadıyla dini bilgiler ve kuran dersi almak için zamanlarını ayırdılar. Ben bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yenişehir Müftüsü olarak imrendiğimi de belirtmek istiyorum. Çünkü orada böyle bir eğlence parkı olmadığından bu imkanları yok. İnşallah ilerideki yıllarda bu fırsatı sağlarız" ifadelerini kullandı.

EĞLENCEYİ HAK ETTİLER

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Dini gün ve gecelerde, Kandil gecelerinde çocuklarımızla neler yapabiliriz? Dini gün ve gecelerde, Kandil gecelerinde çocuklarımızla neler yapabiliriz?

"Burada ciddi bir güzellik var. Evlatlarımızın dinlerini öğrenmesi lazım. Bugün ülkemizde yaşanan suç unsurlarına baktığımızda, içlerinde en önemli noksanlığın çocukların dinlerini bilmemesi, iyi aile terbiyesi almadığını görüyoruz.

İnegöl'ümüzde de 11 bin civarında evladımız Kuranı öğrendiler. Din eğitimi aldılar. Bu çocuklarımız da herkes tatil yaparken kuran öğrenmeye gittiler. Bu eğlenceyi de hak ettiler"