Kredi kartı taksitlendirmesinin sınırlanması mı geliyor? Vatandaşın alım gücü ve tüketim alışkanlıkları üzerinde ne tür etkileri olacak? İşte detaylar...

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kredi kartı taksitlendirme oranlarının dünya genelinde ilk sıralarda yer aldığını belirterek, bu durumun olumlu bir gelişme olmadığını vurguladı. Kredi kartı taksitlendirmesinin sınırlanması, bireysel borçlanmayı azaltmayı ve daha sağlıklı bir ekonomik yapı oluşturmayı hedefliyor.

"Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz."

mehmet şimşek

Cumhurbaşkanlığı'nın Ekonomi Programı

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, enflasyonu artıran tüketim artışlarını önlemek amacıyla kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısına yönelik yeni önlemler getirilecek. 

kredi-kartinda-yeni-donem-nakit-cekim-ve-taksit-sayisina-duzenleme-9701-big

Beklenen Etkiler ve Tepkiler

Mehmet Şimşek'in açıklamaları ve yürürlüğe girecek yeni düzenlemeler, vatandaşların alım gücü ve tüketim alışkanlıkları üzerinde önemli değişiklikler yaratabilir.

İlk Zam Geliyor: Herkesi İlgilendiriyor! 1 Mayıs'tan İtibaren Fiyatlar 150 TL Birden Artacak İlk Zam Geliyor: Herkesi İlgilendiriyor! 1 Mayıs'tan İtibaren Fiyatlar 150 TL Birden Artacak

Editör: Umut Gökdaş