Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyonla mücadele stratejisi kapsamında faiz politikasını değiştirmiş ve bu ay kredi kartlarına uygulanan faiz kararının askıya alındığını duyurmuştu. Yeni alınan karara göre kasım ve aralık aylarındaki faiz kararları belirlenen tarihte toplu olarak uygulanacak.

O ilimizde belediye tesislerine yüzde 10 indirim! O ilimizde belediye tesislerine yüzde 10 indirim!

TCMB, haziran ayında başlattığı parasal sıkılaşma sürecinde art arda gerçekleşen 6 Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artışı kararı alarak politika faizini yüzde 40'a çıkarmıştı.

Bu kararın hemen ardından yayımlanan kredi kartı tebliği ile kart borcu olanlara yönelik uyarılarda bulunan TCMB, haziran ayında yüzde 1.36 seviyesinde olan kredi kartı akdi faizlerinin faiz artış kararlarının etkisiyle yüzde 3.71'e yükseldiğini bildirmişti. Ancak 1 Aralık'ta yüzde 4.17 seviyesine çıkması öngörülen kart faizlerinin, bu ay politika faizindeki artışın etkisi altında kalacak olmasıyla Aralık ayında artış yaşanmayacak.

Toplu Uygulanacak

TCMB, tebliğinde bu ay için geçerli olmak üzere politika faizindeki artışın kredi kartı faizlerine yansıtılmayacağını belirtirken PPK metninde aralık toplantısı için 250 baz puanlık bir artış sinyali verdi. TCMB, yılın son PPK toplantısında alınacak faiz kararıyla birlikte kasım ve aralık aylarındaki faiz kararlarını kart faizlerine toplu olarak uygulayacak.

Editör: Fırat Çelik