1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor! 1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor!
Yakında kapanacak olan İl Özel İdaresi bünyesindeki köylerde de hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, il merkezine uzak 40 köyün kaldırım taşı ve spor sahası gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Mudanya'ya bağlı Dereköy'de yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da vatandaşların tüm ihtiyaçlarına cevap verilen hizmetlere her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyledi.
Altepe, "Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet talebinde bulunan bütün belde ve köylere hizmetlerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Özellikle 2014 Nisan ayından itibaren büyükşehir sınırlarına girecek olan tüm kırsal kesimle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyor ve örnek bir belediyecilik sergiliyoruz" dedi.
Altepe, başta dağ ilçeleri olmak üzere hizmet bekleyen ilçelere Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetleri en iyi şekilde ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu çalışmalar kapsamında Mudanya'ya bağlı Dereköy'de olduğu gibi bütün köylerin ihtiyaçlarının giderildiğini ifade eden Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak parke taşından oyun sahalarına, oturma gruplarından piknik masalarına, hizmet binalarından alt yapı yatırımlarına kadar her alanda köylerimize hizmet veriyoruz. Son birkaç ayda köylere dağıttığımız parke taşı 55 bin metrekareyi geçti, 60 bin metrekareye yaklaşıyor ve 150 bin metrekarelik parke taşını da ihale ettik. Bunun gibi hangi alanlarda eksik varsa Büyükşehir Belediyesi talep listesine yazıyor ve sırasıyla yerine getiriliyor. Büyükşehir sınırları büyüdüğünde hizmetin ne kadar güçlü bir şekilde geleceğinin de en büyük kanıtı bu" şeklinde konuştu.
Dereköy Muhtarı Nedim Oruç da köye hizmetlerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, "Köyler artık çamurdan kurtuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin getirdiği parke taşları bugün köyümüze döşeniyor. Köyümüzün mahalleleri çamurdan temizlenerek köy halkına büyük hizmette bulunuldu. Bu hizmetlerin devamını diliyoruz" dedi.
.