Sayın İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban bey'e İnegöllüler adına rica ediyorum. Eski hastahane yerinde yapımına başlanıp müteahhidin kaçması sonucu yapımı duran yeni belediye binasının inşasının tamamen iptalinin gerçekleştirilip yıkılmasını istiyoruz.

Daha fazla geç kalmadan, zararın neresinden dönülürse kar mantığıyla şu ucubeyi lütfen yıkın.

Görüştüğüm bir çok İnegöllü'nün bu binayı istediğine daha şahit olmadım. Buraya büyük yeşil bir meydan yapılabilirdi. Yahut Koç İlköğretim ile Endüstri Meslek Liseleri farklı bir bölgeye taşınıp yıkılarak burası Kültürpark'a dahil edilebilirdi.

Artık, İnegöllülerin çok sevdiği ve adeta sığışamadığı Kültürpark'ı büyütmüş ve İnegöl merkezini de ferahlatmış olursunuz. Nasıl ki bu parkın yapımında ön ayak olan eski başkanımız Hikmet Şahin'e hala daha dua ediliyorsa size de öyle dua edilir. Emin olun.

Kimsenin, -bir kaç müzmin muhalif hariç- sizi bu yüzden ayıplayacağını sanmıyorum. Sonuçta bu bina yapılırken siz başkan değildiniz. Yıkılmasında da bir gariplik görülmeyecek aksine bu konuda destek bile göreceksiniz.

Malumunuz ki İnegöl'de trafik sıkışıklığı, park sorunu giderek büyüyen kötü huylu bir ur gibi. Bu urun büyümesine yardımcı olacak her türlü projenin durdurulması hayırlı olacaktır diye düşünüyorum.

Çünkü malumunuz ki belediye binası ve okulların o bölgede yoğunlaşmış olması hem belediye personeli hem okul personelinin araçlarının sabahtan akşama kadar İnegöl'ün merkezinde büyük bir yoğunluğa sebebiyet vereceği buz gibi görünen bir gerçek.

İnegöl'ün bu sıkışıklığının üzerine tuz biber ekecek olan bu tür yeni binaların yapımına artık bir an önce dur denilmesi elzem olmuştur.

Mesela buradan hemşehrilerime soruyorum. Sizin senede kaç kez Adliye binasında, yahut Buski binasında, belediye binasında işiniz oluyor? Neden bu binaların İnegöl'ün dışına değilde içine yapılmış olduğunu anlamış değilim. Eğer ayda yılda bir kere işim düşerse neden İnegöl'ün dışına çıkıp işimi halletmeyeyim. Bundan kim gocunur ?

SGK binası buna güzel bir örnek mesela. Şimdi adliyede ya da Buski'de çalışan kaç personel varsa o kadarda sabahtan akşama kadar araç yoğunluğunu artıran park halinde araç var demek değil midir?

Bir de buna koskoca Belediye binası eklenince yüzlerce yeni boş ve anlamsızca duran ve merkezi kilitleyen araçların dahil olması demek değil midir? Eğer bu binalar İnegöl'ün dışına, mesela Toki, Akhisar, Alanyurt civarlarına yapılmış olsaydı hem buraları daha sosyalleşip hareketlenecek hem de hali hazırda zaten çok yoğun olan merkez rahatlamış olmayacakmıydı !?

Artık plan ve proje yapılırken bütün bu gitgide büyüyen tehlikeli kötü huylu ur'un dikkate alınması gerekmiyor mu !?

Bu şehri çocuklarımıza bırakacağız. Arkamızdan sövmek yerine dua etmelerini önemsiyorum. Bunu başarabiliriz. Çok geç olmadan...