Hepinize selamlar olsun; Güzel İnegöl'ümüzün güzel yürekli insancıkları. Bu benim Genç Gazete mecrasındaki ilk yazım olacak kısmet olursa.

Yusuf Arslan kimdir, nedir, neler yapar diye merak edenlerden gayrısı beni sosyal medyadan az biraz da olsa bilirler. Bilmeyenler için bu coğrafyada doğmuş büyümüş, özellikle mobilya sektöründe, üretimden tutunda tasarıma kadar geniş bir yelpazede mücadelemi verdiğimi bilmeleri kafi.

Siyasal fraksiyon anlamında "APOLİTİK" bir çizgi benimsememe rağmen, politik akımların artık giderek devletimizin bekasını tehdit eder hale gelmesinden sonra devlet yanlısı politika ve politikacılara destek verdiğim yadsınamaz bir gerçektir.

Gelelim bu yazımda neleri konu edeceğime...

Neleri dedim zira seçim öncesi ve sonrası suni ve reel gündem müthiş derecede hızlı ilerliyor. Ve sosyal medya inanılmaz derecede görsel, işitsel ve yazılı basının tahtını sallarken beraberindemüthiş bir bilgi kirliliğini de getiriyor. Bilgi kirliliği ise aralarda yapılan algı operasyonları ile toplumun tüm sinir uçlarının iğdiş edilmesine sebebiyet veriyor.

-Örnek ver Yusuf Kardeşim; Derseniz şu tüm ayakları kesilmiş ve tüm halkımızın içini sızlatan yavru köpek olayını hatırlatmak isterim.

Önce bunun kasten yapıldığının haberi yayıldı ve büyük bir infial koparılmak istendi; Sonrası apar topar bir iş makinesi operatörü gözaltına alınarak toplumun gazı alınmaya çalışıldı.

Bu da yetmedi; Bu elim katliamın Suriye'li bir çocuk tarafından yapıldığı yalanı pompalanmaya ve ırkçı söylemlerin tırmandırılmasına çalışıldı. Nerdeyse başarılı da oldu. O çocuğun yakalanmasını ve ona köpeğe yapılan şeyin aynısının yapılmasını isteyen gönderilere bile rastladım sosyal mecrada.

Üstelik bu insanlar bunu içlerindeki merhamet ve hayvan sevgisine isnat ederek yazıyorlardı.Kanım dondu.Cevap yazmaya dahi intina ettim. O esnada Kandil operasyonunda Uzman Onbaşı Mete Can şehit edildi. Hiç kimsenin umurunda olmadı.

Seçimlerde x bir partiye oy verdi ve müşahitlik yaptı diye terör örgütü PKK tarafından elektirik direğine bağlanarak infaz edilen 11 çocuk babasına o köpek kadar değer vermediler

Sözün özü; Toplumumuzun sosyal medya üzerinden dizayn etmeye çalışan toplum mühendislerinin algı operasyonlarına kanmayın.

Sosyal medyada gördüğünüz her caps, her gönderiye inanmayın.

Görmüş olduğunuz haberin kaynağını sorgulayın ve de o kaynağın güvenirliğini.

Sürekli yalan haber yayan kaynaklardan uzak durun. Tek kanaldan beslenmeyin.

Tarafsızlığı toplum tarafından tescillenmiş haber kaynaklarına yönelin.

Yoksa siz de farkında olmadan o operasyonların birer neferi olabilirsiniz.

Endişe etmeyin! Sürekli böyle garabet konularla sizleri sıkmayacağım.

İlerleyen zamanlarda çiçek böcek kelebek içerikli yazılarım da olmayacak değil...De bahar gelsin diye bekliyorum memleketime...