Bu günkü Dipsizgöl Kıraathane Sohbetimize, yoğun istek üzerine, İnegöl Altınbaş Camii Bahçesi Çay evinden devam ediyoruz.

Son Cemrenin toprağa düşmesinin ardından bu güzel havanın tadını çıkartmak ve dahi mahalle sakinlerimizin isteklerini yerine getirmek adına Altınbaş Camii Bahçesi Çay Evinde İkindi namazına mukabil kalabalık toplanmıştır. Mahalle sakinlerinin yanı sıra Dipsizgölköyü Mahallesi sökülmüş adeta buraya akın etmiştir.

Gelirken İncili Çavuş da gelmiş sohbet ortamı hazırlanmıştır. Kahveci Süleyman Hazar günün önemine binaley bu gün çaylar benden''der.

Akabinde İclaliye Köyünden gelme Kör Emin amcanın torunu Hüseyin Tekaçıkgöz de; ''Kekler de benden olsun o zaman'' diye söze katılır. Sohbetimize mahallemiz eşrafından Tütüncü Metin Amca' nın yanı sıra Uçan Avcı Ziya dede de katılmıştır.

Çoğu insanın tanıyıp sevdiği Yavuz Turan:''İncili dede desturun var ise, hasbihal etmek isterim.''Diye söz istediğinde, gün görmüş İncili Dede bu yağız delikanlıya sözü verir: '' Buyurasın Evlat. Mikrafon senindur.''der.


Yavuz Turhan: ''Belediye seçimleri atmosferine girdiğimiz bu günlerde, hepimizin görüp rahatsız olduğu gibi her taraf köpeklerle dolmuştur. Tabiki bu sokak hayvanlarına sahip çıkmak bizlerin insanlık görevi ve dahi olmaz ise olmazımızdır.

Lakin hayvan hakları savunucuları bilmelidir ki bu hayvanların bahar ayları eşleşme zamanlarıdır. Bu zaman içinde sokak köpekleri toplu halde halvet için beraber gezdiklerinden saldırganlaşabilmekteler.

Vatandaşlarımızın daha dikkatli olması elzemdir. Keşke sokaklarda hiç mağdur hayvan olmasa. Keşke hiç kimse sahip olduğu hayvanı sokaklara bırakmasa.

Velev ki, Belediyelerimiz bu hayvanları toplayıp yaptığı barınaklarda bakabilse. Yollarda dolaşan köpeklerden çocuklar bayanlar korkmakta.

İnşallah İnegöl'ümüzde de geçenlerdeki üzücü olan köpeklerin parçalayıp öldürdüğü çocuk olayı vakasına benzer bir durumla karşılaşmayız. Keşke sokak hayvanlarına sahip çıktığımız kadar sokak çocuklarına 'da sahip çıkabilsek.

İnanın ülkemiz daha yaşanabilir bir yer olacaktır. Buradan yetkilileride uyarmak istiyorum. Sokaklara dikkat edelim. Başınız ağırmasın. Benden söylemesi. Bahattin ' den yazması.''

Minarenin yanında ki masadan Arda Lokantacısı Ahmet Ağa da: '' İncili Dede bu güzel sohbetler için öncelikle sizlere teşekkür ederiz. İlerliyen günlerde biz de söz alıp dertlerimizi duyurmak isteriz.'' Deyen de:

'' Tamam Evlat ilerliyen zamanlarda sana söz vermek bizim sözümüz olsun." Sözünü alır.

Sonra mı?

Sonrasını merak edenler Genç Gazeteye abone olarak, takip edebilirler.
GARİP FAKİİ.