"O Allah ki, yeryüzündeki her şeyi sizin için yarattı. Sonra göğü yaratıp 7 kat olarak düzenledi. O Allah ki; her şeyi bilendir." (BAKARA 29)

SAYISIZ YILDIZ: Herşeyin sahibi Allah'tır. Yeri, göğü ve bizi yaratan O'dur. Allah yeryüzündeki herşeyi biz insanlar için yaratmıştır. Yer ve göklerin bir başlangıcı var. Zaman yoktu, yer yoktu, gökler yoktu, uzay yoktu, kainat yoktu. Hepsi sonradan oldu. Hepsini Allah yarattı. Uzay ne zaman yaratıldı? Nasıl yaratıldı? Bu konuda bilim aciz kalmıştır. Milyarlarca yıl önce yaratılan, bilim adamlarının sayısını vermekten aciz kaldığı sayısız galaksi ve bunlar içindeki sayısız yıldızlardan bahsediyoruz. Akıl sır ermez, uzayın büyüklüğüne. Bilim bu konuda burnunun önünü görmekten başka bir adım atabilmiş değildir.

500 milyon ışık yılı önce var olmuş, sönmüş yıldızların varlığından bahseden bilginler var. Işığını görüyoruz, ancak kendi yok. Işığı bize ulaşıncaya kadar sönmüş. Sayısız yıldızlar içersinde belki de en küçüğü bizim güneşimiz. Güneş sistemi dünyamızla birlikte dokuz gezegenden ibaret sayılıyor. Şu tahminlere bakar mısınız? Jüpiter dünyadan o kadar büyük ki içine 1000 dünya sığabilir. Güneş o kadar büyük ki güneş içine 1300 Jüpiter sığabilir. Bilinen en büyük yıldızın adı UY SCUTİ. O kadar büyük ki bu yıldızın içine 5.1 milyar güneş sığabilir. Sadece samanyolu galaksisinde milyarlarca güneş gibi yıldız ve bu yıldızların gezegenleri var. Samanyolu Galaksisinde dünyamızın büyüklüğü bir nokta kadar bile değil. Ve bu uzayda samanyolu galaksisi gibi kaç galaksi olduğunu bilmek mümkün değil. Yine milyarlarca galaksiden bahsediliyor. Uzayın gizemi Allah'ın kudretine en büyük delildir.

7 KAT GÖKTEKİ SIR: Allah gökyüzünü 7 kat olarak yaratmıştır. Peki, bu 7 kat gökten maksat nedir? 7 kat olan dünya seması mıdır? Güneş sistemi midir? Samanyolu Galaksi misidir? 7 kat olan uzayın kendisi midir? Bildiğimiz uzay gibi 7 ayrı uzay daha mı vardır? Açıkca söylemek gerekirse bu konuda kesin bir bilgi yok. Tüm sahip olduğumuz teknoloji ve bilimsel verilerle bu konuda aciziz.

Ayetlerden çıkardığımız sonuç şudur; Allah (c.c.) önce kainatı yarattı. Sonra yeryüzünü yarattı. Bize göre olan 3. aşamada da göğü 7 kat olarak düzenledi. Böylece gökler meydana geldi. Bize göre dedim çünkü zaman, aşama gibi kavramlar biz kulllar için söz konusudur. Önceyi ve sonrayı, şimdiyi, hepsini, herşeyi yaratan Allah'tır. Allah için bekleme, hazırlık yapma, zamana ihtiyaç duyma gibi şeyler söz konusu değildir. O ol der olur.

Dünya seması 7 kat göklerden biridir. Bize göre dünyamızın seması birinci kattadır. K.Kerim'de dünya semasından ayrıca bahseden ayetler vardır; "Yemin olsun ki biz, Dünya semasını ışıklarla donattık." Buyruluyor. [1]

"O, hem göklerin, yerin ve ikisi arasındakilerin Rabbi, hem de doğuların Rabbidir. Biz yakın göğü, bir süsle, yıldızlarla süsledik."[2] İşte bizim bildiğimiz ve keşfe çalıştığımız sema budur; Dünya seması, yakın sema... Yıldızlarını görebildiğimiz gökyüzü... Dünya semasından anladığımız sadece atmosfer tabakaları değildir. Dünya seması derken; samanyolu olarak tanımladığımız, güneş sisteminin ve dünyanın da için de olduğu, boyutları yüz milyar ışık yılını bulan galaksiyi anlıyoruz. Ya diğerlerinin boyutu ve mahiyeti? Allah bilir.

Resulullah Efendimiz (s.a.v) Miraç yolculuğunu anlatırken, yedi kat semanın her katında bir peygamberle karşılaştığını birdirmektedir.[3] Anlıyoruz ki; fizik ötesi bir alem var. Dünyada görevi ve ömrü biten peygamberler, o alemlerde hayat sürüyorlar. (YARIN DEVAM EDECEK İNŞALLAH!)


[1] Mülk suresi 5

[2] Saffat suresi 5-6

[3] Buhari, "?alat", 1; "?ac", 76; "Enbiya?", 5; Müslim, "Îman", 259, 263