"Cahiliye Dönemi"nde insanlar putlar yapar,o putlara tapar,acıkınca o putları yerlerdi.

Günümüz batı dünyasının durumu da bundan farklı değil:Kendilerince kavramlar üretiyorlar,o kavramları vazgeçilmez ve kutsalmış gibi sunuyorlar, işlerine gelmediği zamanda o kavramları yok sayıyorlar.

İnsan hakları kavramını ağızlarından düşürmüyorlar fakat,işgal ve sömürü yaptıkları zaman ölen,sakat kalan insanların haklarını hiç umursamıyorlar.

Barış kavramını dillerine sakız ediyorlar fakat,menfaatleri söz konusu olunca savaş da çıkarıyorlar,işgal de yapıyorlar,terörist de besliyorlar.

Demokrasi diyip duruyorlar fakat,onlarca ülkede darbeler,isyanlar çıkarttırarak demokratik yollarla seçilmiş liderleri alaşağı ediyorlar.Hatırlayın, Mısır'da darbeyle başa geçen kişiye,iki hafta önce Fransa'da devlet madalyası verdiler.Türkiye'de de 1960, 1971,1980, 1997 darbelerinin ve 15 Temmuz'un arkasında bu demokratik(!) batılılar vardı.

İnanç özgürlüğü diyorlar fakat;Müslümanlar'ın peygamberine terörist diyorlar,islamofobi'yi sürekli körüklüyorlar.Terörü İslam ile özdeşleştirmek için medyaları aracılığıyla her gün algı operasyonları yapıyorlar.Son dönemdeki batı yapımı filmlere bakın,hemen hepsinde "kötü adamlar" veya teröristler hep müslümanlar oluyor.

Çocuk hakları diyorlar, işgal ettikleri,teröristleri saldıkları ülkelerde binlerce çocuk öldürüyorlar. Sömürdükleri ülkelerdeki çocuklar açlıktan ölüyor,terör örgütleri çocukları dağa kaçırıyor umursuyorlar mı? "Diyarbakır anneleri" yıllardır çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için eylem yapıyor,o eyleme destek veren bir batılı ülke gördünüz veya duydunuz mu?Teröristlere operasyon yapıyoruz diye bizi tehdit eden,bize güya insan hakları hatırlatmaları yapan ülkeler ve onların içimizdeki kuklaları neden "Diyarbakır Anneleri"ne değil de, hapishanedeki teröristlere ve terör destekçilerine sahip çıkıyorlar?Çünkü ikiyüzlüler,çünkü ürettiklerini iddia ettikleri kavramlar umurlarında değil,çünkü ürettikleri o kavramları da bir sömürü aracı olarak kullanıyorlar.Çünkü put yemekten vazgeçmelerini sağlayacak bir dini anlayışa veya vicdana sahip değiller.Çünkü akıllarını " üstakıl"a yani şeytana satmışlar...

Kızılderililerin,Azteklerin,Mayaların,Afrikalıların,Müslümanların ve nice milletin katili olanların put kavramlar üretip sonrada o putları yemesini seyrettiğimiz bu tiyatroya bir son vermeliyiz.

Bunu yapmak için öncelikli olarak batının bu ikiyüzlülüğünü ve tiyatrosunu görmeliyiz.

İnsani ve kutsal değerlere değil sömürüye dayanan,şeytani felsefeyi referans alan batı anlayışının dünyayı getirdiği nokta ortada.Bu düzeni değiştirmek için;Körü körüne batı sevdasını bırakmalıyız, medeniyetimizin değerlerini önce hatırlamalı,sonra hayatımıza yansıtmalı, sonra da dünyaya yaymalıyız.Cihana insani değerleri hakim kılmak gibi bir "kızılelma"mız olmalı.Bunun tohumlarını ekmeliyiz ki bu "put yeme" tiyatrosunu,bize izlettikleri gibi torunlarımıza da izlettiremesinler.

Bir anda değişmez dünya,biliyorum.Bir anda büyümez hiçbir ağaç,biliyorum.Fakat fidan dikmeden de ağaç olmazki.Biz fidan dikmeliyiz.

Elimizden geldiğince "insani" fidanlar dikmeliyiz ki o fidanlar zamanla büyüsün.

Bugün birşey yapmalıyız ki yarın farklı olabilsin...