Evet bu haftaki Dipsizgölköy Kıraathane sohbetlerine meşelikte bulunan Dipsizgölköyü Meyva Sebze Toplama ve Tanzim Satış yanından devam ediyoruz.
Sağ tarafımızda mezarlık, sol tarafımızda Şandere, karşımızda İnegöl bir kuğu gibi süzülmektedir.Köy ahalisi eksiksiz toplanmış ve bu haftaki çaylar piskevitler köy sandığından ikram edilmiye başlanmıştır.

Bir anda Mesudiye Taraflarında havayii fişekler patlamıya başlayınca ahaliden Çubuk Efenin Harun: ''Alinur Başkan Hergele Meydanında konuşma yapıyor. Orhaniyeliler karşılama yapeyla.'' Diye olayı aydınlatır.
Kısa 1 sessizliğin ardından İncili Dede konuya girer: '' Evet: Ülkemiz kalkınmasında, ilk yanlışımız 8 Ekim 1948 'de imzalanan Marşhal Yardımı Anlaşması İle yapılmış. Akabinde ülkemiz yardım ayağına, 50 Milyon dolar boçlandırılmış. Ve o gün 1dolar 1tl'dir. Yazık olacağı çoook daha sonraları anlaşılacak olan ilk gereksiz borçlanmamız yapılarak ülkemiz ayağına pırangalar vurulmıya başlanmıştır.

Derken iktidar değişmiş. Lakin ülkemizin makus talihi değişmemiştir. Aslolan komşularımız Suriye, İran, İrak ve dahi o günün S.S.C.B 'si bu günün Rusya'sı İle İyi ilişkiler kurup ticaretimizi arttırmak varken. Rusya ' nın sıcak denizlere inme hayali pompalanıp ülkemiz korkutularak 18 Şubat 1952 'De Natoya girilmiştir.

Derken 1926 Yılında Kayseri'de kurulup 200 uçak yapmış olan Uçak Fabrikanız 1952 Kapatılmıştır.

Büyük 1 yanlış daha yapılmış. Köylerimizin kalkınmasını ve gelişmesini sağlıyan Köy Enstitülleri 27 Ocak 1954 yılında kapatılmıştır.
Bunların devamında ülkemiz ne zaman doğu komşuları ile yakınlık kurup iyi ilişkiler geliştirmiye başlasa sağ sol çatışmaları. Kürt Türk ilişkileri. Alevi Sünni söylemleri adı altında 10 yılda 1 askari darbelerle tekrar tekrar hizaya çekilmiştir.

24 Ocak ekonomik kararlarıyla ' da ülke üretimimizin idam fermanı hazırlanmış. O güne kadar dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken bu gün geldiğimiz durum ortadadır. Bu Kararların ardından 13 Aralık 1995 ' te imzalanan gümrük birliği anlaşmasıyla yerli üreticinin canına ot tıkanmıştır.(Kanuni zamanında başlıyan kapitülasyonlar 24 Temmuz 1923 'te Lozan Antlaşmasıyla kaldırılmış olsa da, gümrük birliğiyle 1 şekil geri gelmiştir.)
Bunların akabinde iktidarlar değişmiş lakin ülkemin makus talihi asla değişmemiştir. Son gelenlerse özelleştirme adı altında ne var ne yok satmış. Ve Bu Gün Bu güzel ülkem 1980 yılından günümüze 1 tirilyon 80 milyar dolar cari açığı olan. 780 milyar dolar toplam borcu olan. İşkur kayıtlarına göre 8.5 milyon kayıtlı işsizin olduğu; otu, boku, çöpü aklınıza gelen her bir şeyi ithal eder duruma getirtilmiştir.

Bu kapitalist düzen bizim ağzımıza etmiş. siyonistler hedeflerine adım adım yaklaştırılmıştır.

Biz nerede yanlış yaptık???

Biz çiftçiler olarak devletimizden abidik gubidik destekler istemiyoruz. Gerçekten ülkemiz üretim seferberliği istiyorlar ise ve bunda samimiyseler sadece mazotu 2 tl 'ye satsınlar üretim patlamasını ve hayatın yüzde 30 ucuzladığını görsünler.Halep ordaysa arşın burada: Mazota Tanzim Satış.''

İncili Dedenin tarihten güzel bir nostaloji yaptığı bu akşamki konuşması bu ahval üzere devam eder gider. Merak edenler Genç Gazeteye abone olabilr.
GARİP FAKİİ.