Öncelikle şu sorunun yanıtını vermek zorundayız: İnegölspor?u sezon sonunda nerede görmeyi bekliyorsunuz? Şampiyon mu? İlk 5?de mi? Orta sıralarda mı, yoksa küme düşme hattında mı? Bu sorunun cevabına göre takımı değerlendirmek bence daha doğru olanı.

İnegölspor kadro kalitesi, kadro derinliği, oyuna müdahale edebileceğiniz yedek kulübesi zenginliği ortada olan ve ?Ne çıkar, ne düşer? konumuna daha çok yakıştırılabilecek bir takım. 2.lige daha yeni yükseldiği bir ortamda doğal olarak bu takımdan çok yüksek tempo, rakibi bunaltan bir futbol, bol pozisyon beklememek gerekiyor. Hele ki forvet transferi yapmadıysanız, bir forvetiniz cezalı, diğeri de sezonu kapattıysa gol yollarında sıkıntı yaşamama gibi bir ihtimaliniz yok.

Bir önceki yazımda da konuya değindim; İnegölspor, seri hücuma çıkamıyor. Bunu yapamadığı için de savunma arkasına top atmaya çalışıyor. Bunda kötü savunmalara karşı başarılı olabilirsiniz, ama İskenderun savunması gibi diri oyunculardan kurulu defans hattı için o konuda başarılı olamazsınız. İskenderun takımı dinç bir ekip? Orta alanda İnegölspor?un rahat top yapmasına imkan tanımadılar. Bordo Beyazlılarda kanatlar da istenen noktada çalışmayınca pozisyon bulmakta zorlandılar.

İnegölspor?da bu maçta göze çarpan bir başka husus da tercih hatalarıydı. Altı pas üzerinde hala pas atma derdine girme ya da arkadaşının çok rahat pozisyonunda şutu tercih etme gibi hataları sıklıkla yaptığımızı gözlemledik.

Tekrar başla dönersek İnegölspor, orta sıralarda yer alma adına normal bir takım kurdu. Bu takımdan çok daha fazlasını istemeye gerek yok. Bizden çok daha fazla paralar harcayan Eyüp?ün durumu da ortada. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım?