Kaç gündür Korona musibetiyle cedelleşiyor dünya. Kaç gündür gözle görünmez bir düşmanla savaştıklarını söylüyor "kahredici ordu"su olan Firavunlar.. Her yerde Korona'nın ölümcül ve acımasız etkisinden konuşuyor bilirkişiler. Oysa Koronanın bir de diğer yüzü var. Bardağın dolu tarafından bakacağım bugünkü yazımda. Pek kimsenin bakmadığı dolu tarafından.

Koronanın ne gibi bir hayrı olabilir ki bardağın dolu tarafı olsun diyenlere yazıyı sonuna kadar okumalarını salık veririm.

1 - Korona sayesinde şer güçler kendi derdine düştü. Mazlumlarla uğraşacak vakitleri yok. Tebelleş olamıyorlar artık eskisi gibi. O çook büyü kibirli ve kahredici ordularını(!) kendi sokak ve caddelerine sevk etmek zorunda kaldılar ortada kalan cesetleri toplamaları için.

2 - İnsanlar kahvehanelerden evlerine çekildi. Eşleriyle, çocuklarıyla daha çok vakit geçiriyorlar artık. Şimdi kadınların ve çocukların yaptıramadığını küçücük virüs sayesinde elde ettiler. Babalar ve kocalar hep evdeler.

3 - Eğlence yerlerinin kapanmasıyla etraflarında yaşanan binlerce acıya, çekilen binlerce çileye gözlerini kapatmış, vur patlasın çal oynasın yaşayan şımarık zengin çocuklarını da eve tıktı Korona. Su gibi içkiler içilen, Allah'a büyük büyük isyanlar edilen mekanlar şimdi kepenklerini indirmiş durumda.

4 - Zinanın meşrulaştırıldığı genelevler de kapandı. Sapkın erkeklerin et pazarına çıktıkları sokaklar şimdi kedilere ve köpeklere kaldı. Günah banyosu içinde yüzen hayat kadınları düşünmek ve yeniden doğmak için, azıcık nefeslenip "ben ne halt yiyorum" deme fırsatı yakaladı Korona sayesinde.

5 - Deli gibi para harcanan, lüzumlu, lüzumsuz alışverişlerle mal edinme şehvetlerini tatmin eden yığınların mabedleri AVM'lerde kapandı. Kapitalizmin manivelası AVM'ler şimdilerde suskun.

6 - Dostlarla buluşmanın, onlara selam vermenin, ellerini sıkmanın, onlara sarılmanın, iki lafın belini kırmanın, ince belli bardakta çay içmenin ne kadar değerli şeyler olduğunu öğrendik Korona vesilesiyle.

7 - Zenginliğin de sağlığında kendi elimizde olmadığını isterse Allah'ın bunları elimizden hiç hesapta olmadığı bir zamanda alabileceğini öğrendik Korona vesilesiyle.

8 - Dünyanın tüm orduları birleşse Allah'ın bir Korona ordusu etmeyeceğini öğrendik bu vesileyle.

9 - Aslında bu dünyada ki yaşamamızın nasılda pamuk ipliğine bağlı olduğunu, asıl yurdun ahiret yurdu olduğunu, dünya hayatı için yapılan hırs, ihtiras ve kibrin ne kadar da boş şeyler olduğunu, hiç bir işe yaramadığını ve ne çirkin şeyler olduğunu öğrendik Korona vesilesiyle.

10 - Çiçeğin, böceğin, güneşin, yağmurun, rüzgarın ne kadar huzur veren ayrıntılar olduğunu eve tıkıldığımız şu yarı esaret günlerinde öğrendik Korona vesilesiyle.

Tüm bunlar bir tarafa geçen akşam yaptığı konuşmada Başkan Erdoğan'ın en dikkat çeken ve beni heyecanlandıran cümlesi şu oldu ;

"Koronavirüs ve küresel ekonomik kriz, dünya finans kartellerini ve onların sömürü düzenini yok edecek."